Gedetailleerd werk.
Gedetailleerd werk. (Foto: aangeleverd)

Boeiende Najaarsexpositie in Schagen

Algemeen

SCHAGEN - Steeds vaker vinden bekende en minder bekende regionale kunstenaars de weg naar Loet 10 in Schagen. Ook nu, tijdens een kleurrijke Najaarsexpositie, waar kunstenaars uit de omgeving een weekend lang hun kunst vertonen op gebied van schilderkunst, beelden maken en keramiek. 

Kunstplein Schagen organiseert regelmatig exposities op niveau, die veelal druk bezocht worden. Dit keer vindt op zaterdag 8 en zondag 9 oktober de boeiende Najaarsexpositie plaats, in de fraaie grote achterzaal van Buurthuis Loet 10, naast museum Vreeburg. Dit keer tonen 4 kunstenaars hun kunnen:

Yvonne Verhagen

Afkomstig uit het volwassenenonderwijs in Den Helder en Schagen en woonachtig in Schagen. Ze heeft diverse workshops gevolgd en met allerlei materialen gewerkt. Na boetseren en speksteenbewerking is Yvonne gaan beeldhouwen. Ze werkt met harde en zachte steensoorten en laat zich leiden door de vorm, kleur of hardheid van de steen. 

Peter Groot

Hij was onder meer lid van de Heerhugowaardse kunstenaarsvereniging (H.A.K.) en van Plein 4. Exposeert onder andere voor Amnesty International en doet mee aan kunstmarkten. Ook heeft hij in Kalisz in Polen aan een grote expositie meegewerkt. Peter werkt impressionistisch en idealistisch-abstract, met vaak maatschappelijke thema’s als kinderarbeid en vluchtelingen.

Linda de Haas

Linda schildert al jaren. Vroeger nam ze lessen en vervolgens is zij zelf les gaan geven. Ze begon als kind met beschilderen van voorgedrukte plaatjes met kleurnummers, maar is inmiddels 50 jaar verder en werkt tegenwoordig veelal volgens de technieken van de oude meesters, na 10 jaar lessen in Alkmaar.

Anita van Egmond 

Anita is sinds 2012 besmet met het kleivirus. Zo is ze zich gaan ontwikkelen tot gepassioneerd keramist. Ieder stuk maakt zij met de hand, waardoor ze altijd uniek van vorm zijn. Sinds 2 jaar volgt ze een opleiding keramiek bij Crejat in Alkmaar. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van kleur en vorm. 

De Najaarsexpositie is zaterdag en zondag open van 12:00 tot 17:00 uur. De entree is gratis en in de foyer van Loet 10 zijn koffie en drankjes verkrijgbaar.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Schagen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Niet bij de pakken neer zitten Algemeen 29 sep, 10:24
Afbeelding
Muisstil bij bloemlegging op Veteranendag Algemeen 29 sep, 09:35
Afbeelding
Miljoenen gratis bomen voor Nederland Algemeen 28 sep, 14:25
Afbeelding
Open dag Wonen Plus Welzijn Algemeen 28 sep, 14:05
Afbeelding
De toegevoegde waarde van interieur visualisatie op maat Algemeen 27 sep, 16:25
Afbeelding
Eén op zeven Nederlanders schaamt zich voor financiële situatie Algemeen 27 sep, 13:23
Afbeelding
Seizoen 2022 Muziektuin sfeervol afgesloten Algemeen 27 sep, 12:00
Afbeelding
Oude gewoonte in de OldSkoel Algemeen 27 sep, 11:49
Afbeelding
Aan tafel in Schagen Algemeen 27 sep, 11:17
Afbeelding
Appartementen op bedrijfspand Gorter goedgekeurd Algemeen 27 sep, 10:55
Afbeelding
Auto van dijk gereden 112-nieuws 26 sep, 22:49
Afbeelding
Uitzoeken, sparen, ruilen en nog veel meer Algemeen 26 sep, 16:10
Afbeelding
De Grote Clubactie voor 33 verenigingen Algemeen 26 sep, 15:25
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief