Boeiende Najaarsexpositie in Schagen

Algemeen
Gedetailleerd werk.
Gedetailleerd werk. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Steeds vaker vinden bekende en minder bekende regionale kunstenaars de weg naar Loet 10 in Schagen. Ook nu, tijdens een kleurrijke Najaarsexpositie, waar kunstenaars uit de omgeving een weekend lang hun kunst vertonen op gebied van schilderkunst, beelden maken en keramiek. 

Kunstplein Schagen organiseert regelmatig exposities op niveau, die veelal druk bezocht worden. Dit keer vindt op zaterdag 8 en zondag 9 oktober de boeiende Najaarsexpositie plaats, in de fraaie grote achterzaal van Buurthuis Loet 10, naast museum Vreeburg. Dit keer tonen 4 kunstenaars hun kunnen:

Yvonne Verhagen

Afkomstig uit het volwassenenonderwijs in Den Helder en Schagen en woonachtig in Schagen. Ze heeft diverse workshops gevolgd en met allerlei materialen gewerkt. Na boetseren en speksteenbewerking is Yvonne gaan beeldhouwen. Ze werkt met harde en zachte steensoorten en laat zich leiden door de vorm, kleur of hardheid van de steen. 

Peter Groot

Hij was onder meer lid van de Heerhugowaardse kunstenaarsvereniging (H.A.K.) en van Plein 4. Exposeert onder andere voor Amnesty International en doet mee aan kunstmarkten. Ook heeft hij in Kalisz in Polen aan een grote expositie meegewerkt. Peter werkt impressionistisch en idealistisch-abstract, met vaak maatschappelijke thema’s als kinderarbeid en vluchtelingen.

Linda de Haas

Linda schildert al jaren. Vroeger nam ze lessen en vervolgens is zij zelf les gaan geven. Ze begon als kind met beschilderen van voorgedrukte plaatjes met kleurnummers, maar is inmiddels 50 jaar verder en werkt tegenwoordig veelal volgens de technieken van de oude meesters, na 10 jaar lessen in Alkmaar.

Anita van Egmond 

Anita is sinds 2012 besmet met het kleivirus. Zo is ze zich gaan ontwikkelen tot gepassioneerd keramist. Ieder stuk maakt zij met de hand, waardoor ze altijd uniek van vorm zijn. Sinds 2 jaar volgt ze een opleiding keramiek bij Crejat in Alkmaar. Haar werk kenmerkt zich door het gebruik van kleur en vorm. 

De Najaarsexpositie is zaterdag en zondag open van 12:00 tot 17:00 uur. De entree is gratis en in de foyer van Loet 10 zijn koffie en drankjes verkrijgbaar.