Honderden buren op de koffie bij boeren en tuinders

Algemeen
Koffie bij de boeren.
Koffie bij de boeren. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Vorige week zaterdag ontvingen vele boeren en tuinders door heel Nederland hun buren. Boeren Buren riep eerder boeren en tuinders op om een leuke dag te organiseren met de buurt, buren bij hun thuis uit te nodigen en in gesprek te gaan. Om ze op weg te helpen konden zij via LTO Noord een gratis pakket bestellen dat hun op weg hielp bij de organisatie en aankleding van Boeren Buren Dag.

LTO Noord-voorzitter Dirk Bruins: “Er wordt erg veel gesproken over de boeren, maar minder mét de boeren. Juist in deze periode is het van belang om in gesprek te blijven. Op dit moment staan boeren en tuinders enorm onder druk. Het is goed om juist dan je omgeving mee te nemen in wat er speelt, perspectieven uit te wisselen en de ander aan te horen. Hoe klein ook, dit draagt bij aan de verbinding met de samenleving.”

Baukje (32) is melkveehoudster in Nederland en heeft ook meegedaan met de actie. “Het was heel gezellig. We hadden ongeveer 15 buren op visite. We hadden statafels met koffie en de buren brachten wat lekkers mee. Toevallig zijn we ook net begonnen met melkrobots en daar hebben we vooral over gepraat. Het was erg leuk. Volgend jaar doe ik zeker weer mee,” aldus Baukje.