Uitzoeken, sparen, ruilen en nog veel meer

Algemeen
Een vereniging van postzegelverzamelaars.
Een vereniging van postzegelverzamelaars. (Foto: archief)

SCHAGEN – Filatelistenvereniging West-Friesland houdt woensdag 5 oktober weer haar maandelijkse bijeenkomst in ‘Onder de Acacia’s’ op Acaciaplein 400 te Schagen.

Wie interesse heeft in filatelie, wordt uitgenodigd eens vrijblijvend te komen kijken. Neem jouw ruilboeken mee! De zaal is om 19:30 uur open.

Postzegelverzamelaar

De filatelistenvereniging ‘West-Friesland’ is een vereniging van postzegelverzamelaars, opgericht in 1935. De leden komen iedere eerste woensdagavond van de maand bijeen in ‘Onder de Acacia’s’ aan het Acaciaplein in Schagen. Naast het gezellig samen zijn worden er ook wetenswaardigheden uitgewisseld betreffende het postzegels verzamelen, worden er onderling postzegels geruild (de zegels worden bewaard in speciale stockboeken), worden er postzegels verloot en worden er postzegels geveild. Voor verzamelaars is het dus een mooie gelegenheid om hun postzegelverzameling te optimaliseren en aan te vullen. Leden kunnen ook meedoen aan de zo genoemde rondzending waarbij men thuis in alle rust postzegels kan uitzoeken, en kunnen een abonnement nemen op een gespecialiseerd maandblad.