Oude gewoonte in de OldSkoel

Algemeen
Kop koffie met gebak.
Kop koffie met gebak. (Foto: aangeleverd)

BURGERBRUG - De vrijwilligers van de OldSkoel organiseren maandag 13 oktober weer een ‘Oude Gewoonte’. Deze wordt een aantal malen per jaar georganiseerd door de OldSkoel met als achterliggende gedachte om ouderen elkaar te laten ontmoeten in het prachtige oude schoolgebouw in Burgerbrug. Voor gesprekken, mooie verhalen en het ophalen van herinneringen in OldSkoel, de culturele ontmoetingsplek voor Burgerbrug en de regio.

De deelnemers worden verwelkomd met een kopje koffie met gebak uit grootmoederstijd. Hierna wordt onder leiding van Tineke Henselmans en pianist Victor Posch een aantal liedjes van vroeger gezongen. Liedjes als ‘Een glimlach van een kind’, ‘Het dorp’, ‘Langs de Amsterdamse grachten’ en nog veel meer.

Lunch uit grootmoederstijd

Na het zingen is er gelegenheid om de school te bekijken, waarna een heerlijke lunch met gerechten uit grootmoederstijd worden geserveerd door Jessica Heetebrij. Gerechten als broeder uit de zak, snert, grauwe erwten met stroop of een ouderwetse huzarensalade. Iedere keer is het weer een verassing wat de kok op tafel tovert.

De ‘Oude Gewoonte’ is geschikt voor zowel alleenstaanden als groepen. De kosten zijn 7,50 euro p.p.(graag gepast en contant betalen). De Oude Gewoonte op maandag 13 oktober begint om 10:30 uur en duurt tot circa 13:00/13:30 uur. De OldSkoel bevindt zich aan de Grote Sloot 116a in Burgerbrug.

Opgeven vóór donderdag 6 oktober via info@dekunstmacht.nl of 06 13230949 met aantal deelnemers en telefoonnummer.