Inkijkje in het leven van de bloeiende natuur

Algemeen
Schoonheid in de natuur.
Schoonheid in de natuur. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - De Groei en Bloei afdeling De Noordkop organiseert een lezing op woensdag 5 oktober. De aanvang op het Clusius College Schagen (ingang De Binnenhof) is om 19:30 uur. Ontdek de wondere wereld van wilde planten en paddenstoelen door Jos Ketelaar.

Wilde planten, er wordt zo vaak over gesproken. Soms positief wegens hun schoonheid, soms negatief omdat ze vaak worden ervaren als lastig en opduiken op plekken die wij mensen niet wenselijk achten. Wilde planten hebben hun eigen plekje in de natuur of bij ons in de tuin. Het madeliefje, speenkruid of klein hoefblad, kievitsbloem, dotter en boterbloem, zij hebben hun eigen manier van leven en zijn bijzonder nuttig voor insecten.

De herfst is een periode waarin de natuur zich voorbereidt op de komende winter. Tevens is het een jaargetijde dat gekenmerkt wordt door nevel en mist, het ideale moment voor paddenstoelen om op te duiken in vele vormen en kleuren. Je krijgt een inkijkje in het leven van dit boeiende natuurverschijnsel. Voor leden van Groei & Bloei : geen kosten, niet leden : 4, - euro. Tot vanavond!