Gedichtenwedstrijd voor leerlingen

Algemeen
Meedoen met de Gedichtenwedstrijd.
Meedoen met de Gedichtenwedstrijd. (Foto: archief Rodi)

SCHAGEN - De Week van Respect vindt plaats van 7 tot en met 13 november. De week vraagt aandacht voor een respectvolle samenleving. Gemeente Schagen organiseert dit jaar onder meer een gedichtenwedstrijd, speciaal voor leerlingen uit gemeente Schagen. Die wedstrijd is nu al!

Inleveren voor 14 oktober

Iedere leerling die in gemeente Schagen naar school gaat of in gemeente Schagen woont, mag meedoen aan deze gedichtenwedstrijd. Het gedicht over respect mag kort of lang zijn, de vorm is vrij. Alle ingestuurde gedichten worden bekeken. Uit de inzendingen wordt een aantal winnaars gekozen. Deze trotse winnaars ontvangen elk twee filmbonnen. 

Hoe meedoen?

Maak een mooi gedicht. Je bent vrij hoe je dit doet, zolang het maar betrekking heeft op de Week van Respect. Je kan bijvoorbeeld een gedichtje schrijven over wat respect voor jou betekent of voor de samenleving. Het mag ook gaan over inclusiviteit, acceptatie, over jezelf mogen zijn en positiviteit. Of iets anders dat je zelf kan bedenken. Kortom: je bent heel vrij in je onderwerp.  

Je kan tot en met vrijdag 14 oktober je gedicht insturen naar weekvanrespect@schagen.nl. Stuur je je gedicht na 14 oktober in? Dan doet jouw inzending helaas niet meer mee.

Informatie

Zorg dat onderaan je gedicht de volgende dingen zijn vermeld: je voor- en achternaam; je klas en de naam van je school; een e-mailadres waarop je bent te bereiken (dit mag ook een e-mailadres van de school, juf/meester/docent  of ouders zijn). Het gedicht wordt beoordeeld op inhoud en niet op spelling of eventuele grammaticale fouten. Na 14 oktober worden alle gedichten zorgvuldig bekeken. De prijsuitreiking is op maandag 7 november. Nadere informatie volgt hier nog over. 

De wedstrijd is een idee van Rosalie Groenia, zelf leerling op een school in gemeente Schagen. Wethouder Cor Quint juicht dit idee toe: “We doen graag mee met de Week van Respect. Respect is belangrijk in de samenleving, omdat het zorgt voor een veilige omgeving voor iedereen. Bijvoorbeeld in de klas of op de sportclub. Ook voor de hele samenleving is respect belangrijk, omdat met respect mensen meer en beter voor elkaar openstaan en elkaar respecteren zoals zij zijn. Het idee van Rosalie ondersteunen we daarom van harte. We zien graag alle prachtige gedichten tegemoet!”