Meedoen met de Gedichtenwedstrijd.
Meedoen met de Gedichtenwedstrijd. (Foto: archief Rodi)

Gedichtenwedstrijd voor leerlingen

Algemeen

SCHAGEN - De Week van Respect vindt plaats van 7 tot en met 13 november. De week vraagt aandacht voor een respectvolle samenleving. Gemeente Schagen organiseert dit jaar onder meer een gedichtenwedstrijd, speciaal voor leerlingen uit gemeente Schagen. Die wedstrijd is nu al!

Inleveren voor 14 oktober

Iedere leerling die in gemeente Schagen naar school gaat of in gemeente Schagen woont, mag meedoen aan deze gedichtenwedstrijd. Het gedicht over respect mag kort of lang zijn, de vorm is vrij. Alle ingestuurde gedichten worden bekeken. Uit de inzendingen wordt een aantal winnaars gekozen. Deze trotse winnaars ontvangen elk twee filmbonnen. 

Hoe meedoen?

Maak een mooi gedicht. Je bent vrij hoe je dit doet, zolang het maar betrekking heeft op de Week van Respect. Je kan bijvoorbeeld een gedichtje schrijven over wat respect voor jou betekent of voor de samenleving. Het mag ook gaan over inclusiviteit, acceptatie, over jezelf mogen zijn en positiviteit. Of iets anders dat je zelf kan bedenken. Kortom: je bent heel vrij in je onderwerp.  

Je kan tot en met vrijdag 14 oktober je gedicht insturen naar weekvanrespect@schagen.nl. Stuur je je gedicht na 14 oktober in? Dan doet jouw inzending helaas niet meer mee.

Informatie

Zorg dat onderaan je gedicht de volgende dingen zijn vermeld: je voor- en achternaam; je klas en de naam van je school; een e-mailadres waarop je bent te bereiken (dit mag ook een e-mailadres van de school, juf/meester/docent  of ouders zijn). Het gedicht wordt beoordeeld op inhoud en niet op spelling of eventuele grammaticale fouten. Na 14 oktober worden alle gedichten zorgvuldig bekeken. De prijsuitreiking is op maandag 7 november. Nadere informatie volgt hier nog over. 

De wedstrijd is een idee van Rosalie Groenia, zelf leerling op een school in gemeente Schagen. Wethouder Cor Quint juicht dit idee toe: “We doen graag mee met de Week van Respect. Respect is belangrijk in de samenleving, omdat het zorgt voor een veilige omgeving voor iedereen. Bijvoorbeeld in de klas of op de sportclub. Ook voor de hele samenleving is respect belangrijk, omdat met respect mensen meer en beter voor elkaar openstaan en elkaar respecteren zoals zij zijn. Het idee van Rosalie ondersteunen we daarom van harte. We zien graag alle prachtige gedichten tegemoet!”

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Schagen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Buitensporttoestellen het resultaat na veilig rijden in Sint Maarten Algemeen 23 nov, 15:17
Afbeelding
Handen uit de mouwen en doneer zaailingen in Schagen! Algemeen 23 nov, 10:04
Afbeelding
WIN! Vul de Sint-puzzel in en maak kans op mooie prijzen Winactie 23 nov, 08:00
Afbeelding
WK-shirt Rode Duivels te controversieel voor Qatar Oranje 23 nov, 08:00
Afbeelding
Alle ogen gericht op de goudhaantjes tijdens WK Qatar Oranje 22 nov, 16:42
Afbeelding
Polisport Tafeltennis heeft kampioenen Algemeen 22 nov, 11:48
Afbeelding
Balkan and Beyond in Scagon De Luxe Uit 22 nov, 11:32
Afbeelding
Bridgekampioenschap Wikken & Wegen Algemeen 22 nov, 11:12
Afbeelding
Hoogheemraadschap investeert ondanks onzekere tijden Algemeen 22 nov, 10:43
Afbeelding
Collecte Leger des Heils in Schagen Algemeen 22 nov, 10:11
Afbeelding
Hoogheemraadschap investeert ondanks onzekere tijden Algemeen 22 nov, 10:05
Afbeelding
Bridgekampioenschap Wikken & Wegen in Warmenhuizen Algemeen 22 nov, 09:59
Afbeelding
Allereerste website respijtzorg online Algemeen 22 nov, 08:30
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schagen

Op Rodi Schagen volg je het laatste nieuws uit Schagen. Rodi Schagen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schagen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schagen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief