Schagenese wederom in de finaleronde van de fotowedstrijd

Algemeen
De ingezonden foto.
De ingezonden foto. (Foto: Cora van Deutekom)

SCHAGEN - De Schagenese Cora van Deutekom presteert het weer! In de editie van 2021 wist ze met haar prachtige natuurfoto de Publieksprijs binnen te slepen van de National Geographic Fotowedstrijd. Opnieuw komt Cora hier voor in aanmerking. Haar inzending van 2022 heet: Blauwe reiger op de vlucht. Deze is nu al uitgeroepen tot beste natuuropname van de provincie.

Onlangs heeft de vakjury dit nieuws bekend gemaakt. Bij de genomineerden voor de Publieksprijs is Deutekoms inzending doorgedrongen tot de laatste tien. Je kunt Cora helpen door te stemmen, het publiek bepaalt de uiteindelijke winnaar. Stemmen kan nog tot en met 31 oktober 2022.

De Schagenese is van oorsprong vormgever, maar heeft zich inmiddels tot een veelzijdig natuurfotograaf ontwikkelt. In haar spaarzame vrije tijd trekt ze er graag op uit. De meren en velden bij Groote Keeten, Callantsoog en het buurtschap Abbestede zijn bij haar zeer geliefd. Haar ingezonden foto met de blauwe reiger is gefotografeerd in de Schagense wijk Muggenburg. 

Kunst

Abbestede. De ‘Blauwe reiger op de vlucht’ is gefotografeerd in de Schagense wijk Muggenburg. Haar werk wordt gezien als kunst. In menige boekwinkel staat tegenwoordig een kaartenmolen met natuurplaten van de Schagenese. De winnaars van de prestigieuze fotoprijzen – één per categorie (mens, dier en natuur) en één overall – worden op 12 november aanstaande bekendgemaakt. De winnende foto’s worden gepubliceerd in National Geographic. Onder de stemmers wordt ook ditmaal een fraaie prijs verloot, namelijk een volledig verzorgde reis voor twee personen naar Turkije!

Wil jij ook stemmen op deze foto? Stemmen kan tot en met 31 oktober 2022 via https://www.nationalgeographicfotowedstrijd.nl/inzendingen/?id=68684.