Lijsttrekkers voor de waterschapsverkiezingen

Algemeen
Marjan Leijen wordt de nummer 1 in HHNK.
Marjan Leijen wordt de nummer 1 in HHNK. (Foto: Alex Hendriks)

REGIO - Tijdens de Algemene Ledenvergadering van de PvdA Noord Holland afgelopen weekeind zijn de lijsttrekkers voor de Noord-Hollandse waterschappen gekozen. Bea de Buisonje´ (Amsterdam) gaat het team van waterschap Amstel Gooi en Vecht (AGV) namens de PvdA aanvoeren.

Marjan Leijen (Warmenhuizen) wordt de nummer 1 voor de PvdA in het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK).

Met deze lijsttrekkers hebben de leden gekozen voor ervaren bestuurders. Vanuit hun waterschappen zetten Bea en Marjan zich al jarenlang in voor belangrijke maatschappelijke opgaves. Opgaves die de komende jaren alleen maar groter en ingewikkelder zullen worden door de klimaatverandering.

Waterschappen hebben een steeds grotere rol als het gaat om de negatieve gevolgen van klimaatverandering te voorkomen dan wel te verminderen, de biodiversiteit, energietransitie, circulariteit en waterkwaliteit.

Klimaatverandering

“Water en bodem krijgen een grotere, sturende rol bij de inrichting van het landschap. Ook daarom zijn waterschappen - en dus ook de waterschapsverkiezingen - van grote betekenis”, aldus Marjan. Bea benadrukt dat door de klimaatverandering de waterschappen voor moeilijke beslissingen komen te staan, die iedereen aangaat.

Bea en Marjan staan pal voor een mooi groen en sociaal verkiezingsprogramma voor zowel AGV als HHNK. De waterschapsverkiezingen vinden plaats op 15 maart, 2023 tegelijkertijd met de provinciale verkiezingen. Ook de rest van de beide kandidatenlijsten zijn vastgesteld.