Astrid de bron van naastenliefde

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Astrid Straathof is de initiatiefneemster van een prachtig idee. Zij vindt dat ieder kind een kadootje verdient met de feestdagen. “Deze maand krijgt elk huishouden een compensatie van 190,- euro voor de energiekosten. Nu heb ik (gelukkig) een vast contract en heb ik de compensatie eigenlijk niet nodig,” vertelt ze. Met deze 190,- euro wilde Astrid iets doen, om zo anderen te helpen.

Ieder kind verdient een kadootje

“Het zijn bijzondere en dure tijden waar veel gezinnen het zwaarder hebben dan normaal. Vijf twaalf komt eraan en kerst staat voor de deur. Graag wil ik Intertoys tegoedkaarten en speelgoed weggeven aan gezinnen met kids, die juist nú een extraatje kunnen gebruiken.” In samenwerking met diverse instanties zorgt zij ervoor dat deze spullen op de juiste plaats terecht komen. Astrid kan het geld missen, wilde dit weggeven, maar bedacht toen dat er misschien wel meer mensen zijn die hieraan mee willen doen.

Op de Facebookpagina ‘Je Bent Schagenees Als’ plaatst Astrid updates. Het bericht staat vastgezet bovenaan de pagina. Hier vind je een linkje van Tikkie, via deze weg kun je een bijdrage doen.

Waar gaat het geld heen?

“Sinterklaas en ik kopen hier tegoedkaarten van, ouders kunnen zo zelf een cadeau voor hun kind kopen. Afgelopen woensdag ben ik met Sinterklaas naar het hoofdkantoor van de voedselbank in Anna Paulowna gegaan. Zij zullen de kaarten uitdelen aan de gezinnen met kinderen.” Ook wanneer je nu nog een bijdrage doet zal het proces hetzelfde verlopen, de kaarten worden gekocht door Astrid en Sinterklaas en afgegeven bij het hoofdkantoor. Dat is liefde voor een ander in de drukke decembermaand.