Leerlingen Wielewaal in Schagen winnaars van fotowedstrijd GiGaGroen!

Algemeen
De Schager wethouder Hans Heddes reikte prijs uit.
De Schager wethouder Hans Heddes reikte prijs uit. (Foto: Pierre Mettes)

SCHAGEN - De fotowedstrijd GiGaGroen startte in oktober en paste uitstekend bij het thema van de Kinderboekenweek 2022: GiGaGroen. Op alle basisscholen werd extra aandacht besteed aan de natuur, planten, dieren en het klimaat. Met deze fotowedstrijd werden kinderen geprikkeld om naar buiten te gaan en een foto te maken van hun meest GiGaGroenste plekje.

Er werden verschillende foto’s ingestuurd. Van een mooi plekje in het park, mooie bomen, een favoriete picknickplek tot aan de bloemencirkel en de moestuin bij school. Het was dus lastig om een winnaar te kiezen. 

Hans Heddes reikte donderdag 24 november de prijs uit aan groep 3/4 van basisschool de Wielewaal in Schagen. De leerlingen ontvingen entreekaartjes voor het Land van Fluwel en een uitvergroting van hun ingezonden foto.

De winnaars staan letterlijk en figuurlijk achter de mooie natuur rondom hun school. Zij hadden een originele foto gemaakt waarbij de leerlingen achter een grote boom stonden en schreven hierbij: “Wij helpen de natuur door lief, zacht en voorzichtig met de natuur om te gaan. Wij leren veel van de natuur over hoe planten groeien of hoe gras aanvoelt. Wij doen dit samen! Ook staan we altijd achter de mooie natuur. Daarom staan we ook met z’n allen achter de boom.’’