‘Write for Rights’ in OldSkoel Burgerbrug

Algemeen
Verander een leven door het schrijven van een brief.
Verander een leven door het schrijven van een brief. (Foto: Website Amnesty)

BURGERBRUG – OldSkoel is vrijdag 9 december host voor de jaarlijkse schrijfactie van Amnesty. Deze schrijfmarathon ‘Write for Rights’ start deze dag om 10.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Iedereen die mee wil schrijven, kan op een zelfgekozen tijdstip naar de OldSkoel komen om een of meer brieven te schrijven. Meer info via www.oldskoel.nl

Verander een leven

De schrijfactie ‘Write for Rights’ is opgezet ter ondersteuning van mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, hun mening of om wie ze zijn. Via deze actie stuurt Amnesty honderdduizenden brieven naar koningen, ministers en presidenten met de vraag een einde te maken aan dit onrecht. Elk jaar levert dat veel succes op.

Voorbeeldbrieven

De OldSkoel roept iedereen op om mee te schrijven om op deze manier iemand in een benarde situatie een hart onder de riem te steken. Er zijn allerlei soorten voorbeeldbrieven aanwezig. Deze kunnen worden overgeschreven, en worden aangevuld met een eigen bericht.

Ook kan iedereen zelf kiezen aan wie de brief geschreven wordt. Bijvoorbeeld aan Vahid Afkari in Iran, die 33 jaar cel en 74 zweepslagen kreeg voor vreedzame deelname aan protesten. Of aan Dorgelesse uit Kameroen, die vijf jaar cel kreeg omdat ze demonstreerde vanwege zorgen om de armoede in haar land.

De schrijfmarathon vindt plaats in het lokaal van Jessica Heetebrij. Daar is tevens koffie, thee en taart te koop. Papier en pennen zijn aanwezig en meedoen is gratis.

Adres: Grote Sloot 116a, Burgerbrug.