Anouk Gielen lijsttrekker GroenLinks Noord-Holland

Algemeen
Lijsttrekker Anouk Gielen.
Lijsttrekker Anouk Gielen. (Foto: aangeleverd)

REGIO - De leden van GroenLinks Noord-Holland hebben de 23-jarige Anouk Gielen tot lijsttrekker voor de Provinciale Staten verkiezingen gekozen. Op nummer twee staat huidig gedeputeerde Rosan Kocken.

De jonge Anouk Gielen is erg blij met haar verkiezing tot lijsttrekker en kijkt vol vertrouwen uit naar de campagne en de verkiezingen: “Ik kies voor echte oplossingen voor de klimaatcrisis, juist in onze provincie onder zeeniveau. En GroenLinks strijdt voor duurzame landbouw en tegen de macht van multinationals.” Ze is trots op wat GroenLinks de afgelopen periode bereikt heeft en spreekt de ambitie uit om opnieuw de grootste partij te worden.

De lijst

Naast Anouk Gielen en Rosan Kocken kozen de leden van GroenLinks ook de rest van de lijst. Het zittende Statenlid Nicole van der Waart staat op plek drie. Debatspecialist en medewerker van de Woonbond Walter Freeman op vier. Voormalig Zaans raadslid en directeur van een natuureducatiecentrum Paul Laport staat op de vijfde plaats. Walter en Paul zijn beiden nieuwkomers in de provinciale politiek. Het huidige Statenlid Tessa van Wijnen uit Amstelveen bekleedt de zesde plaats. Nieuw maar toch ook niet de voormalige waterschapsbestuurder en raadslid Peter Korzelius uit Huizen (7). Dan volgt zittend Statenlid Ruchama Bwefar (8). Nog twee nieuwkomers completeren de eerste 10. Dit zijn omgevingsrechtjuriste Banu Bulucu Wouters (9) uit Amsterdam en mobiliteitsspecialist Paul de Graaf (10) uit Alkmaar.