Een lief gebaar om mensen een steuntje in de rug te bieden

Algemeen
Een steuntje in de rug is welkom.
Een steuntje in de rug is welkom. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Andrea van Vliet-Dekker en Petra Klap zijn enige tijd geleden begonnen met de Facebookgroep ‘Krap bij kas groep’. Zij willen zich inzetten voor mensen die het moeilijk hebben in de regio Schagen en Alkmaar (De Mare/Daalmeer). In deze groep kunnen mensen producten zoals food en non-food aanbieden. 

Iedereen mag mee loten op wat wordt aangeboden. Je kunt meedoen door op het bericht te reageren. Na de loting kan de winnaar het aangeboden product ophalen bij een van de afhaaladressen. “Het is dus wel belangrijk om vervoer te hebben of iemand die het voor je wilt komen ophalen,” vertelt Petra.

Iedereen kan helpen

De twee dames hebben een goeie klik samen en denken hetzelfde. “Ik had eerder al eens een soortgelijke ervaring opgedaan. Samen met Andrea besloten wij nu zelf iets te starten. Ik hou ervan om mensen te helpen. Toen ik in een flat woonde hielp ik mensen graag met computer- en tv-problemen. Nu kan iedereen elkaar helpen door kleding, eten, speelgoed en verzorgingsproducten aanbieden,” legt ze uit.

Momenteel heeft de groep drie afhaalpunten in Schagen en één in Alkmaar. Petra vertelt dat er zeker meer afhaalpunten bij kunnen. Iemand die dat zou willen - kan hen via Facebook - een bericht verzenden. “Naast extra afhaalpunten zijn we ook nog op zoek naar donateurs die groenten, brood en fruit willen doneren.” De Facebookgroep heeft al bijna 400 leden, de dames zijn er trots op.