WereldLichtjesDag krijgt aandacht in Schagen

Algemeen
Een kaarsje branden.
Een kaarsje branden. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Het maakt niet uit hoe oud het kind was of hoe lang het geleden is. Het overleden kind is immers altijd in je hart en in je gedachten. De wereld wordt zo letterlijk even wat lichter voor mensen, die een kind hebben verloren. Daarnaast is er het besef, dat je dan niet alleen bent. Zondag 11 december wordt hierbij stilgestaan in Schagen.

Wereldwijd steken mensen rond 19:00 uur – Nederlandse tijd - kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Er zijn mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot volwassenen van 80 jaar. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. 

Langskomen

De Gemeente Schagen besteedt, in samenwerking met Still be Loved en Liaison Rouw- en Uitvaartbegeleiding ook aandacht aan Wereldlichtjesdag. Zondag 11 december is er vanaf 18:45 uur de mogelijkheid langs te komen bij begraafplaats de Hoep, Hoep 6 te Schagen. Om 18:55 uur wordt gezamenlijk met brandende fakkels de begraafplaats opgelopen. Hier worden kaarsen aangestoken en kunnen mensen de naam van het overleden kind laten noemen. Tijdens deze avond worden liederen en gedichten ten gehore gebracht. Na afloop word er met warme chocolademelk nagepraat.