Haal je kerstboom in huis en steun het goede doel

Algemeen
Pjötter is gearriveerd bij Restaurant Stiel te Schagen.
Pjötter is gearriveerd bij Restaurant Stiel te Schagen. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Ronde Tafel 98 Schagen verkoopt ook dit jaar weer kerstbomen zodat hiermee diverse goede doelen in en om Schagen kunnen worden gesteund. Dit jaar zetten zij zich in voor de Maud & Vic Foundation ‘t Veld, Stichting O.E.K. Schagerbrug, Zonneblom Schagen, Taart voor Kids en Kinderboerderij Waldervaart. De kerstbomen zijn online te bestellen en kunnen zelfs thuis worden bezorgd!

Jim Groenland is bestuurslid van de Maud & Vic Foundation. Hij is blij dat dit initiatief werd meegenomen voor 2022. Sven Baas is een van de vrienden van Jim. Zijn dochtertje Maud (10) lijdt aan de zeldzame stofwisselingsziekte NKH. De stichting haalt geld op voor onderzoek, want de tijd tikt ongenadig door en kans op genezing is er op dit moment niet. Op een goed moment kwamen Sven en zijn vrouw in contact met Joke en Guy uit België, hun zoon Vic bleek dezelfde aandoening te hebben. Samen hebben zij ervoor gezorgd dat de Maud & Vic Foundation geboren werd. Het gehele verhaal over Maud en Vic kun je hier lezen.

Bart Bootsman hoort bij Ronde Tafel 98 (serviceclub bestaande uit twintig mannen). “Het wordt nu de derde editie waarbij we kerstbomen voor het goede doel verkopen. Voorheen hielden wij onze activiteiten - om geld op te halen - tijdens Koningsdag en -nacht. Corona heeft ervoor gezorgd dat wij moesten kijken naar een plan B. In november 2020 is het idee van de kerstbomenactie ontstaan en binnen twee à drie weken is alles uitgerold. Inmiddels professionaliseren we nog elk jaar.”

Goede doelen

De goede doelen worden zorgvuldig uitgekozen. Vroeger werden deze aangedragen vanuit het eigen netwerk van Ronde Tafel 98. Dit jaar heeft de tafel een oproep geplaatst op alle social mediakanalen. Uit de voorgedragen goede doelen is een selectie gemaakt. Bestel je een boom? Dan kan deze worden meegenomen bij het verkooppunt van de serviceclub voor restaurant Stiel op 10 en 11 december. Mensen die woonachtig zijn binnen een straal van vijftien kilometer vanaf Schagen hebben ook de optie de boom gratis thuis te laten bezorgen.