Tweemaal zilver voor Pien Smit op NK Junioren

Algemeen
Pien is klaar voor de start.
Pien is klaar voor de start. (Foto: aangeleverd)

WAARLAND – Schaatsster Pien Smit nam in het weekend van 14 en 15 januari deel aan het NK Junioren A en B Allround. Ze bemachtigde tweemaal de zilveren plak. Zowel op de 500 als op de 1.000 meter wist zij tweede te worden. Het seizoen van Smit kent tegenslagen. Zo kampte ze met een rugblessure en heeft ze last van haar keelamandelen.

Door Anne Smit

“Ik heb er zes weken uitgelegen. Nog steeds heb ik veel last van mijn amandelen. Als ik het WK niet zou halen, dan zouden ze eruit gaan. Gelukkig heb ik het WK wel gehaald, de amandelen moeten dus nog even wachten.” Pien heeft tot haar grote vreugde tickets voor het WK Junioren binnengesleept. Het toernooi vindt plaats van 10 tot en met 12 februari in Inzell.

‘Ik kan niet wachten’

Pien had afgelopen weekend niet durven dromen dat ze met twee zilveren medailles naar huis zou gaan. “Ik had het gehoopt, maar zeker niet verwacht. Ik ben van ver gekomen, dat het er nu uitkomt is fantástisch.” Ze had tegen haar familie gezegd dat ze tijdens het NK lekker thuis konden blijven. Toch stonden haar vader, moeder en neefje langs de kant om haar aan te moedigen.

Obstakels en successen 

Pien schaatst voor het team TalentNED, met als gevolg dat ze in Enschede woont. “Ik heb het naar mijn zin, ik zit er goed. Toch moet ik soms nog mijn draai vinden hier. Het is mijn eerste jaar in dit team, waarbij ik de meiden vanuit vorig seizoen al kende. Het is fijn om zulke teamgenootjes te hebben.” Na wat obstakels dit seizoen, goede overleggen met haar trainers en wat aanpassingen in het schema kan Smit inmiddels verder met het zetten van grote stappen.

Staan er verder nog grote of spannende dingen op de agenda van Smit? “Mijn amandelen eruit halen, ik kan echt niet wachten,” laat ze weten. Naast het drukke schema maakt ze tijdens weekenden waarin geen wedstrijden worden gereden tijd vrij om naar haar dorp Waarland terug te keren. “Vrienden en familie zijn in mijn ogen erg belangrijk. De trainingen gaan voor, maar tijd voor hen maak ik altijd,” besluit ze.

Pien in haar jongere jaren