Klaar voor het verkeersexamen?

Algemeen
Veilig het verkeer in.
Veilig het verkeer in. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - De Verkeersouders Schagen presenteren een instructievideo voor het praktische verkeersexamen. Het fietsverkeersexamen. Een traditie die al ruim 8o jaar in Nederland bestaat, ook in Schagen. Om de leerlingen die examen doen een handje te helpen, hebben de Verkeersouders Schagen, gesteund door de Gemeente Schagen, een instructievideo gemaakt. Vrijdag 20 januari ging de film in première.

“Er gebeurt zoveel op de weg, daarom is het goed om kinderen op deze leeftijd goede voorlichting te geven over verkeersveiligheid,” aldus de verkeerswethouder Hans Heddes. Samen met hoofdrolspeler Noud, was hij aanwezig bij de première op de Julianaschool. De school van meester Stijn van groep zeven, die de voice-over voor zijn rekening nam.

Examen

Maandag 17 april aanstaande doen alle leerlingen van de groepen zeven in de gemeente Schagen verkeersexamen op de fiets. Hoe ziet de route eruit? Wat kunnen ze verwachten? Waar moeten ze op letten om te slagen? Op al deze vragen geeft een nieuw gemaakte video het antwoord.

Verkeersouder Sita Vleer legt uit hoe het idee voor de video is ontstaan: “Dat examen doen, dat is best spannend. Maar wanneer de leerlingen zich goed voorbereiden, dan is het halve werk al gedaan. En om ze daar een handje bij te helpen, hebben we deze eenvoudige instructie geproduceerd. Naast de route, zoomt de video in op een aantal drukke en lastige verkeerspunten. Voor de kinderen belangrijk dat ze die kennen en weten wat ze daar moeten doen. We zijn de gemeente dan ook erg dankbaar dat zij het maken van de video mogelijk hebben gemaakt!”

Alle informatie over het verkeersexamen in Schagen staat op www.verkeersoudersschagen.nl. Hier is ook de video te vinden.

De introductievideo.
Uitleg aan de tieners.