Respect en plezier belangrijk.
Respect en plezier belangrijk. (Foto: Team Sportservice)

Respectvolle Streetwise Cup voor de jeugd

Algemeen

SCHAGEN - Winnen, het spel en gelijkwaardigheid. Dat zijn de drie belangrijkste ingrediënten van de Streetwise Cup, het grootste straatvoetbaltoernooi van Nederland. Kinderen en jongeren van 10 tot en met 15 jaar kunnen zich met een team aanmelden. De eerste voorronde in Schagen is woensdag 22 februari, die in Den Helder is een dag later. 

De organisatie van de Streetwise Cup is in handen van Team Sportservice Noordkop. De voetbaldagen zijn verdeeld over meerdere dagen op twee Cruyff Courts; een in Den Helder en een in Schagen. Woensdag 22 februari om 16:00 uur is de aftrap voor jongeren van de middelbare school. Daarna volgen er nog vijf speelrondes voor jongens en meisjes van de basisschool en het voortgezet onderwijs.

De teams mogen ook uit de gemeente Hollands Kroon komen. Mocht er heel veel animo zijn bij de jeugd vanaf 12 jaar, dan zijn er twee reservedagen. Voor Schagen is deze speeldag op dinsdag 7 en voor Den Helder dinsdag 14 maart.

Straatvoetbalregels

Dani Bankert van Team Sportservice: “De winnaars van de voorronden in Den Helder en Schagen plaatsen zich automatisch voor de kwartfinale in de kop van Noord-Holland. De duur van de wedstrijden hangt af van het aantal inschrijvingen. Het streven is minimaal tien minuten per wedstrijd. We spelen volgens de straatvoetbalregels van de Cruyff Foundation.”

Respect centraal

Daarin staat gelijkwaardigheid centraal. “De teams geven elkaar tijdens het toernooi ‘equality-punten’. Deze punten hebben alles te maken met positief gedrag naar anderen, gelijkheid, sportiviteit en respect. Elke deelnemer aan de Streetwise Cup is gelijk aan elkaar en wordt zo behandeld. Meer sporten en meer oog voor elkaar. Meer spelen en meer ontmoeten. Ook de scheidsrechters delen ‘equality-punten’ uit. De punten worden meegerekend om het toernooi te kunnen winnen”, licht de buurtsportcoach de gelijkheidsregel uit.

De teams spelen zes tegen zes, inclusief een ‘vliegende keeper’. Een team bestaat uit minimaal zes en maximaal tien spelers. Meiden mogen meespelen met een jongensteam. Maar andersom is dat niet mogelijk. Het is ook mogelijk om een team samen te stellen met kinderen van verschillende scholen.

Inschrijven verplicht

Deelname aan het toernooi is gratis. Inschrijven is verplicht en gaat per team, dus niet per persoon. Dit kan via de inschrijfsite www.noordhollandactief.nl. Zoek op plaatsnaam Den Helder of Schagen, ook al woon je in Hollands Kroon. De Cruyff Courts zijn te vinden in Nieuw Den Helder en in Schagen pal naast het Regius College aan de Wilhelminalaan. Meer weten? Neem contact op met Dani Bankert: dbankert@teamsportservice.nl

Strijden op een van de Cruyff Courts.
Editie 2021.
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen 2023: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart? Politiek 30 jan, 10:45
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 30 jan, 10:41
Afbeelding
Muziek aan de keukentafel in Valkkoog Uitgaan 30 jan, 10:41
Afbeelding
Ode aan Ramses in Dirkshorn Uitgaan 30 jan, 10:29
Afbeelding
Workshop Schrijven voor mantelzorgers Algemeen 27 jan, 11:00
Afbeelding
Stampvolle en loodzware vuilniszakken: vrijwilligers rapen vuil Algemeen 26 jan, 15:07
Afbeelding
Woning gesloten na aantreffen verdovende middelen Algemeen 26 jan, 12:56
Afbeelding
'Met ons vakkundige team willen we iedereen helpen' Algemeen 26 jan, 11:17
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Fototaart voor klas van winnaar Cas Algemeen 25 jan, 16:27
Afbeelding
Op de koffie bij de SP Algemeen 25 jan, 15:42
Afbeelding
Brandstichting in Schagen: drie voertuigen in brand 112-nieuws 25 jan, 03:59