Woning gesloten na aantreffen verdovende middelen

Algemeen
De veiligheid van de omgeving waarborgen.
De veiligheid van de omgeving waarborgen. (Foto: aangeleverd)

WARMENHUIZEN - De burgemeester van de gemeente Schagen heeft donderdag 26 januari een woning in Warmenhuizen gesloten. In deze woning zijn er door de politie diverse soorten verdovende middelen aangetroffen, waarbij het gezien de grote hoeveelheid aannemelijk is dat er sprake was van handel in verdovende middelen. De bewoner is aangehouden, er loopt een onderzoek naar hem.

Veiligheid omgeving

Om de veiligheid voor de omgeving te kunnen waarborgen heeft de burgemeester de woning gesloten voor een periode van 3 maanden. De sluiting vindt plaats op grond van het vastgestelde Damoclesbeleid. Het Damoclesbeleid geeft burgemeesters de bevoegdheid om woningen of lokalen te sluiten. Doel van de sluiting is om de veiligheid van de omgeving te kunnen waarborgen.

Het bestuurlijk optreden door de burgemeester is een herstelactie en is niet bedoeld als straf. De sluiting van de woning is dan ook gericht op het herstel van de situatie en het weren en terugdringen van drugshandel en andere ongewenste activiteiten. Verder is de sluiting erop gericht om de rust in de omgeving te herstellen en de openbare orde en rechtsorde te handhaven.

Melding maken

Dit is het eerste pand dat in 2023 op grond van het Damoclesbeleid van de gemeente Schagen is gesloten. In 2022 zijn er in totaal drie panden gesloten voor een bepaalde periode. Heb jij weet van ondermijnende criminaliteit in de gemeente Schagen en wil je dit graag melden? Dan kan dit bijvoorbeeld anoniem via de app ‘Meld een vermoeden’ of ga naar meldmisdaadanoniem.nl