Alzheimer Café Schagen

Algemeen
Naasten met dementie eten heel veel of juist heel weinig.  .
Naasten met dementie eten heel veel of juist heel weinig. . (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Naasten met dementie eten heel veel of juist heel weinig of vergeten zelfs te eten en/of te drinken. 

Alzheimer Café Schagen

Inmiddels is bekend dat de ziekte dementie de smaak kan aantasten waardoor de voorkeur voor hartig zomaar kan veranderen in zoet. Ook de dorstprikkel kan verdwijnen, waardoor men vergeet te drinken. Er ontstaan slikproblemen of het gevoel van ‘verzadigd zijn’ kan verdwijnen. Kortom ondergewicht, overgewicht en uitdroging liggen op de loer. Wat is eraan te doen om dit voor te zijn? Leefstijlcoach en diëtist Esther van de Berg geeft tijdens het Alzheimer cafë tips hoe hier het beste mee om te gaan.

Het Alzheimer Café vindt, zoals elke tweede woensdag van de maand, plaats in het restaurant van Woonzorgcentrum De Bron aan de Kogerlaan 36a in Schagen.

Aanvang 19.15 uur met koffie en thee; start onderwerp: 19.30 uur. De avond duurt tot ongeveer 21.30 uur en de toegang is gratis.

Het Alzheimer Café is een informatieavond voor mantelzorgers, mensen met dementie en andere belangstellenden. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten, informatie uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige professionals. Bij de informatietafel kunnen folders en andere materialen worden ingezien of worden boeken met betrekking tot dementie uitgeleend.