Wandelen bij zonsopkomst door Botgat

Algemeen
Wandelen door Bogat.
Wandelen door Bogat. (Foto: aangeleverd)

GROOTE KEETEN - Wandel bij zonsopkomst met de gids door Botgat bij Groote Keeten. In het donker en in stilte begint deze wandeling zondag 19 februari door Botgat, het fraaie natuurgebied tussen Callantsoog en Den Helder. Onderweg zie je het langzaam licht worden. De natuur ontwaakt. Een fantastische belevenis!

Hoe klinkt het ontwaken van de natuur? Een bijzondere ervaring, samen met een gids in stilte en in het donker door de natuur wandelen. Je zintuigen staan op scherp, je hoort de kleinste geluiden. Even geen mobiele telefoon, maar de geluiden van de natuur. Ervaar wat dit met je doet. Nog voor de zon opkomt beginnen de vroege vogels te zingen en bij het lichter worden zoeken nachtdieren hun dagverblijf op. Misschien zijn de eerste broedvogels al aanwezig. Je gaat ook kijken bij de zandverstuiving.

Het blauwe uur

Bij mooi helder weer is het ‘blauwe uur’ te beleven. Een term uit de fotografie die het moment voor zonsopkomst beschrijft waarop de lucht diepblauw kleurt en er prachtige foto’s gemaakt kunnen worden. Vaak duurt dit moment tien minuten.

Voor het helemaal licht is heb je ook kans een vos of ander klein zoogdier te zien. Laat je verrassen in dit gebied met zijn rijke historie. Het wordt een prachtige wandeling: vroeg je bed uit en warme jas aan! Als je een verrekijker hebt, neem deze dan mee. Bij voorkeur reserveren; ter plekke aansluiten is mogelijk maar dan contant en graag gepast betalen. Er is ook een Duitstalige gids aanwezig.

Kom zaterdag 19 februari langs van 08:00 tot 10:00 uur. Het vertrekpunt is Strandopgang bij restaurant De Princen Keet; Achterweg 2; 1759 NH Groote Keeten. Opgeven kan via: www.landschapnoordholland.nl/product/472.