Gratis bomen voor Inwoners van gemeente Schagen!

Algemeen
Hulde aan de vrijwilligers.
Hulde aan de vrijwilligers. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Bewoners van de gemeente Schagen kunnen zaterdag 18 februari gratis bomen en struiken ophalen bij de bomenhub in Schagen. Daar worden jonge boompjes, die ergens anders overtallig of ongewenst zijn, tijdelijk ingekuild.

De actie is onderdeel van Meer Bomen Nu, een landelijke campagne van Urgenda om Nederland sneller te vergroenen. Op de bomenhub worden jonge boompjes die ergens anders overtallig of ongewenst zijn tijdelijk ingekuild, voordat ze een permanente plek krijgen bij boeren en bewoners die ze willen planten. De weggeefactie is een samenwerking tussen Meer Bomen Nu en de MBO studenten van Vonk en is mede mogelijk gemaakt door gemeente Schagen, Provincie Noord-Holland, zandhandel Goderie van Vliet en technische groothandel Wildkamp, die de drainagebuizen doneerde.

Ophalen? Ja graag

In totaal zijn er duizenden gratis boompjes en struiken op te halen. De zaailingen zijn onder andere bij natuurgebied het Zwanenwater, het Ananasbos en Noorderhaven geoogst omdat ze daar ongewenst waren. Deze klus werd geklaard door vrijwilligers uit de gemeente die daarbij vorige week een handje geholpen werden door een club heren van de Reclassering. Een samenwerking die naar meer smaakte en zeker een vervolg krijgt.

Meer Bomen NU vrijwilligers ‘oogsten’ ongewenst boompjes bij het Zwanenwater. De boompjes worden op 18 februari gratis weggegeven.

Meld je aan

Als bewoner van de gemeente Schagen kan je je aanmelden voor één of meerdere gratis bomen via de site: https://meerbomen.nu/gratis-bomen-voor-hollands-kroon-en-schagen/. Meld je daar aan als plantlocatie. De zaailingen die uitgedeeld worden zijn tussen de halve en twee meter groot en de kleinere passen in een fietstas. Je mag zoveel bomen meenemen als je maar wilt, zolang de voorraad strekt. De bomenhub bevindt zich aan de Priggeweg 2. Kom op de fiets, of als je veel bomen wilt halen met de auto. Auto’s parkeren langs de sloot.