Stichting Samen Vrienden is druk bezig

Algemeen
The Old Friends.
The Old Friends. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Stichting Samen Vrienden is ook dit jaar weer bezig om nieuwe acties op te zetten. Ondertussen gaan geplande activiteiten gewoon door, waaronder de optredens van The Old Friends. Deze bieden zij aan in de verschillende zorgcentra van Samen. Achter de initiatiefrijke stichting zit een bestuur die dringend op zoek is naar een nieuwe penningmeester in hun team.

Stichting Samen Vrienden van Woonzorggroep Samen zorgt voor dat beetje meer voor hun bewoners binnen Schagen en Hollands Kroon. Woonzorggroep Samen zorgt goed voor de mensen die aan hun zorg zijn toevertrouwd. Hun mogelijkheden zijn echter beperkt. De focus ligt op de dagelijkse zorg. Voor extra activiteiten is geen budget. Echter, daar is wat op bedacht! Stichting Samen Vrienden zorgt ervoor dat dit wél mogelijk is. 

Zij zamelen geld in om - in eerste instantie - hun twee rolstoelbussen te laten rijden voor de bewoners. “Wij zorgen ervoor dat bewoners mobiel kunnen blijven. Onze dank is groot aan de vrijwilligers die de chauffeurs van deze bus zijn,” vertelt Co. 

Activiteiten

In mei start Stichting Samen Vrienden traditioneel met de serie kofferbakmarkten. De data hiervan zijn binnenkort zichtbaar op de website zodat de mensen alvast kunnen reserveren via www.samenvrienden.nl.  Ook staan zij 13 mei bij de open dag van de Woonzorggroep Samen in verpleeghuis Magnushof en wordt er een loterij gehouden waarvan de opbrengst ten goede komt aan het blijvend laten rijden van de rolstoelbussen.

Oproep

Intussen gebeurt er veel binnen het bestuur. Een van de bestuursleden, Anneke Eelman, is onlangs afgetreden en de voorzitter Wouter Jaarsma wil dit jaar graag het stokje overdragen aan een van de andere zittende bestuursleden. De stichting is dringend op zoek naar een nieuwe penningmeester. De huidige zit al in zijn tweede jaar van overtijd. De duur van deze functie was maximaal drie termijnen van vier jaar. Wie neemt het stokje over? Mocht je nieuwsgierig zijn en meer willen weten? Dan kun je contact opnemen met Co Wiskerke via j.wiskerke@quicknet.nl of bel 06-51777836.


De rolstoelbussen