Pak het fietsen weer op!

Algemeen
Veilig de fietspaden op.
Veilig de fietspaden op. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Veilig blijven fietsen met of zonder e-bike, in het steeds drukker wordend verkeer. Daar gaat Team Sportservice voor. Want het mooie weer komt eraan. Helaas lukt het niet iedereen (meer) om op de fiets te stappen en een rondje te rijden zoals je eerder deed. Daar doet Team Sportservice iets aan.

Met de tips en trics die zij geven kijken ze samen hoe je met meer zelfvertrouwen weer op de fiets stapt en een rondje om gaat. Je kunt je aanmelden voor een reeks fietslessen die Team Sportservice Noordkop organiseert in samenwerking met Revalidatie- & Behandelcentrum Samen.

5-delige fietscursus

Tijdens de cursus oefen je in een groep met gelijkgestemden hoe je het fietsen weer oppakt. Dat kan op een gewone fiets net zo goed als op een driewieler. Je oefent in kleine groepen.

De ergotherapeut van Revalidatie- & Behandelcentrum Samen kijkt mee hoe het gaat met de dagelijkse activiteiten, zoals fietsen. Soms lukken dingen gewoon niet (meer) en kan de ergotherapeut je helpen te kijken wat er wel kan. Of welke alternatieven je hebt. Met als doel: het vergroten van de zelfredzaamheid en je eigen regie blijven houden.

Iedereen is welkom bij het handbalveld bij Spartahal Schagen, Zuiderweg 2. De lessen worden tussen 10:00 en 11:00 uur gegeven op de volgende datums: 21 maart, 28 maart, 4 april, 11 april en 18 april. De training wordt betaald via de zorgverzekering. Houd wel rekening met het eigen risico.

Aanmelden

Aanmelden kan via www.noordhollandactief.nl of via een mail naar Berend Opdam: bopdam@teamsportservice.nl of telefonisch 088 - 2037350. Ook voor meer informatie kun je Berend mailen of bellen.