Sam Strijbis wint goud tijdens NK voor mbo-studenten

Algemeen
Sam neemt de eerste prijs mee naar huis.
Sam neemt de eerste prijs mee naar huis. (Foto: aangeleverd)

DIRKSHORN - Sam Strijbis uit Dirkshorn is Nederlands kampioen in zijn vakgebied geworden; sanitaire- en verwarmingstechnicus. Hij deed mee met Nederlands kampioenschap voor mbo-studenten: Skills Heroes. Sam (22) volgt zijn opleiding bij het Horizon College en IWNH in Heerhugowaard. Sam behaalde vorig jaar ook het goud en heeft nu zijn titel geprolongeerd.

Het NK voor mbo-studenten werd 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam gehouden en georganiseerd door WorldSkills Netherlands. Sam is blij met het behaalde resultaat: “Het was heel spannend en ik had niet per se verwacht dat ik weer Nederlands kampioen zou worden omdat alle finalisten dichtbij elkaar zaten qua eindresultaat. Ik ben blij dat ik mijn titel heb geprolongeerd. Nu mag ik naar het Europees kampioenschap. Daar ga ik weer goed mijn best voor doen.” Het Europees kampioenschap wordt gehouden in de Poolse stad Gdansk en vindt in september plaats.

Overige medailles

Negen studenten van het Horizon College deden mee met het Nederlands kampioenschap. Per finale streden acht mbo-studenten om de nationale eer in hun vakgebied. Yvanka de Reus (18) uit Grootschermer behaalde zilver bij het bouwtimmeren. Vorig jaar won zij als eerste vrouwelijke mbo-student het goud. “Het was een mooie wedstrijd met concurrentie. Ik had gehoopt dat ik de eerste plek kon bemachtigen. Mijn werkstuk, een kapconstructie van een dak, zag er op het oog mooi uit. Uiteindelijk heeft de jury bepaald en heb ik een zilveren medaille mee naar huis weten te nemen.”