Opnieuw persoonlijk uitleg over gebruik deelauto

Algemeen
Uitleg over hoe dit werkt.
Uitleg over hoe dit werkt. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Heb je geen auto, maar wil je wel van plek A naar B reizen? En het liefst dan ook nog op een duurzame manier? Of twijfel je over de aanschaf van een tweede auto? Dan is het interessant om je aan te melden voor de zogenaamde Deelauto Experience. Dit vindt plaats in de week van maandag 8 mei. Gemeente Schagen organiseert de experience en legt inwoners persoonlijk uit hoe het gebruik van de (elektrische) deelauto werkt. De uitleg is op locatie bij het gemeentehuis in Schagen.

Bij het gemeentehuis in Schagen staan twee deelauto’s. Deze worden al goed gebruikt, maar het kan nog veel beter. De gemeente wil geïnteresseerden daarom de kans geven om meer te weten te komen over het gebruik van een deelauto en wat de mogelijkheden zijn.

Aanmelden

Vorig jaar meldde een aantal inwoners zich aan voor de experience. Zij gaven aan enthousiast te zijn. De gemeente kijkt er naar uit om nog meer inwoners te ontmoeten. Heb je interesse? Aanmelden kan tot en met 5 mei via verkeer@schagen.nl. Ben je aangemeld? Een medewerker van de gemeente neemt dan contact met u op.Er zijn inmiddels op verschillende plekken deelfietsen en deelauto’s te vinden in de kop van Noord-Holland. Bijvoorbeeld in Anna Paulowna, Den Helder, Schagen, Middenmeer, Warmenhuizen en Wieringerwerf.