College stelt plan op voor De Horn

Algemeen
College stelt plan op voor De Horn.
College stelt plan op voor De Horn. (Foto: Pexels)

SCHAGEN - Gemeente Schagen heeft besloten een plan op te stellen waarin uitgewerkt wordt hoe park De Horn in Dirkshorn eventueel een woonpark met permanente bewoning kan worden.

Permanent wonen op parken is geliefd

Recreatieparken zijn om te recreëren, daarom wordt er opgetreden tegen permanente bewoning. Sommige parken zouden ook goed een woonpark met permanente bewoning kunnen zijn. Hierdoor neemt de kwaliteit op het park toe en komt er woonruimte beschikbaar. Het college heeft vorig jaar vier parken uitgenodigd om dit te verkennen. Op park De Horn is veel belangstelling voor permanente bewoning. Maar het is nog te vroeg om te beslissen of de bestemming van het park veranderd moet worden.

Regie

Het is de bedoeling dat samen met eigenaren en omwonenden een plan wordt gemaakt over de toekomst van het park. De gemeente gaat actief bij helpen door regie te voeren op dit proces. Zij schakelt hiervoor een gespecialiseerd bureau in.

Recreatieparken die niet zijn bestemd voor permanente bewoning wil de gemeente graag beschikbaar houden voor de recreatie. Er wordt daarom opgetreden tegen illegale bewoning. Omdat er nu onderzocht wordt of permanente bewoning wordt toegestaan is handhaven niet gewenst. Het college heeft de handhaving op De Horn tegen illegale bewoning opgeschort tot en met 31 maart 2024. Meer informatie over permanent wonen op vakantieparken is te vinden via: www.schagen.nl/vakantieparken.