Persbericht Aanvragen indienen Zonneparkfonds gemeente Schagen kan tot 1 mei

Algemeen
Op dit moment zit er nog € 20.000,- in het fonds.
Op dit moment zit er nog € 20.000,- in het fonds. (Foto: Mite Visuals)

SCHAGEN - Heb jij een idee voor een project gericht op energiebesparing, duurzame energie, circulaire economie of vergroening van de leefomgeving? Woon jij in de gemeente Schagen of is jouw bedrijf, school, stichting of vereniging gevestigd in de gemeente Schagen? Dan kun je tot 1 mei 2023 een aanvraag indienen en hiermee mogelijk aanspraak maken op een bijdrage uit het Zonneparkfonds gemeente Schagen. 

Wie weet kan jouw idee omgezet worden in iets tastbaars! Het fonds ondersteunt duurzame initiatieven met een maatschappelijk doel. Schager Uitdaging beheert het fonds. Op dit moment zit er nog € 20.000,- in het fonds.

“Heb je altijd al een moes- of pluktuin willen beginnen waar de hele buurt van kan genieten? Heb je een idee voor het hergebruik van materialen? Heb je een goed idee om op een duurzame manier energie op te wekken of juist energie te besparen? Geen duurzaam idee is te gek”, aldus Jolijn van Dijk van de Schager Uitdaging. “Het kunnen grote projecten zijn, maar juist ook kleine initiatieven maken een kans. Een mooi voorbeeld is het plan van de tennisvereniging in Warmenhuizen. Zij hebben een bijdrage gekregen voor de herinrichting van het pad bij de tennisbaan. Tegels zullen daar plaats gaan maken voor plantvakken. Een prachtig en concreet project.”

Zonneparkfonds gemeente Schagen

Het college stemde 7 april 2020 in met het oprichten van het Zonneparkfonds gemeente Schagen. Initiatiefnemers van zonneparken worden verplicht om een deel van hun financiële opbrengst af te dragen in het fonds. Het Zonneparkfonds gemeente Schagen ondersteunt projecten en initiatieven met een maatschappelijk doel. Wethouder Hans Heddes: “Met dit fonds kunnen we mooie duurzame initiatieven ondersteunen. Hierin hebben wij de samenwerking gevonden met de Schager Uitdaging. Zij beoordelen de ideeën die binnenkomen op een groot aantal punten. Ik nodig iedereen dan ook graag uit om met initiatieven te komen!”

Tot 1 mei 2023

Je kunt jouw duurzame idee inleveren tot 1 mei 2023. Een aanvraag indienen voor een bijdrage uit het Zonneparkfonds gemeente Schagen is heel eenvoudig. Via de website schageruitdaging.nl kun je een aanvraagformulier downloaden, invullen en per e-mail versturen naar info@schageruitdaging.nl. Heb je daar hulp bij nodig? De Schager Uitdaging helpt je graag op weg.

Aanvragen worden binnen een maand beoordeeld. Jaarlijks zijn er twee rondes om ideeën in te dienen, te weten 1 mei en 1 november. Meer info over het fonds, de procedure, de voorwaarden en het aanvraagformulier vindt je op www.schageruitdaging.nl/zonnepark-fonds/.