Op de open dag bij zorgboerderij De Vrijheid is genoeg te beleven
Op de open dag bij zorgboerderij De Vrijheid is genoeg te beleven (Foto: Aangeleverd)

Zorgboerderij De Vrijheid pakt 22 mei groots uit

zondag 22 mei 2022 11:00


WARMENHUIZEN - Na twee jaar is het voor zorgboerderij De Vrijheid weer mogelijk om een open dag te houden. Op zondag 22 mei van 11.00 tot 16.00 uur is het daarom feest op de zorgboerderij. Met een boel activiteiten op de rol is er die dag genoeg te zien en te beleven voor jong en oud.

Activiteiten

Tijdens de open dag heeft iedereen de mogelijkheid om alles te bekijken en sfeer te komen proeven op de boerderij. Verder zijn er allerlei leuke activiteiten te doen voor jong en oud, zo kun je gratis een mooie professionele foto laten maken, maar ook verschillende spelletjes doen, zoals jeu de boules, biljarten en koersballen. Ook een rondje op de duo fiets behoort tot de mogelijkheden. 

De creatieveling kan diens hart ook ophalen tijdens de open dag met het maken van een oud-Hollands tegeltje. Wie tot rust wil komen, kan genieten van een ontspannende stoelmassage. Er vindt een heuse zuivelproeverij plaats, en in de stal kunnen de koeien geaaid worden. Voor de kinderen is er een springkussen. Ook kunnen de jongsten kleuren, geschminkt worden en een levensgrote zeepbel maken.

Markt/Food

Wat van dichtbij komt is lekker, zo weten ze in Warmenhuizen. Er wordt een markt ingericht waar men de fijnste lokale producten kan kopen. Denk aan verse zuivel, groente, perkgoed maar ook curiosa. Naast een kopje koffie kan er genoten worden van oud-Hollandse poffertjes en schepijs, en ook is er traditioneel snoepgoed voor thuis. 

Het hoogtepunt van de dag wordt gevormd door twee optredens. Om 12.00 uur is het eerste optreden van het koor De Schalmsingers, waarbij lekker meegezongen kan worden met Oudhollandse liedjes. Om 14.00 uur treedt orkest Harmonie DSV uit Warmenhuizen op.

Actief bezig

Zorgboerderij De Vrijheid biedt vijf dagen in de week dagbesteding aan mensen met dementie. “De mensen zijn bij ons lekker actief bezig”, vertelt Femke Borst, die de boerderij runt. “De meeste mensen die komen vinden het fijn om met planten/bloemen en dieren bezig te zijn. Daar zijn volop mogelijkheden voor! Maar ook mensen die geen affiniteit hebben met het buitenleven zijn meer dan welkom. Binnen worden er dingen ondernomen als koken/bakken, creatieve bezigheden en spelletjes zoals sjoelen, biljarten, koersballen en meer”, vertelt Borst.

Echt ertoe doen

De mensen helpen mee met verschillende activiteiten die binnen hun mogelijkheden liggen. “Dit zorgt ervoor dat mensen zich gezien en gewaardeerd voelen en met een voldaan gevoel weer naar huis gaan. We denken samen na over oplossingen voor bepaalde dingen, mensen voelen zich gehoord. Door te voldoen aan de basisbehoefte van de mensen, zie je ze opbloeien! Wij willen dat iedereen zich veilig en thuis voelt. Ons motto is: Niets moet, bijna alles mag!”

Nieuwe ontwikkelingen

De afgelopen twee jaar heeft De Vrijheid mooie ontwikkelingen doorgemaakt. Zo is er een stuk aan de bestaande ruimte bijgebouwd waardoor er een rustruimte, biljartruimte en een creatieve ruimte gecreëerd zijn. Vanuit deze ruimtes heeft men uitzicht op de paardenstal en de duinen. Ook is er de afgelopen periode een nieuw, mooi kippen-, konijnen- en schapenverblijf gerealiseerd. In samenwerking met de Heren van Oudorp is er tevens een verhoogde groentetuin gemaakt. 

Vrijwilligers

De Vrijheid is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. “Er zijn vele dingen mogelijk, je kunt bijvoorbeeld denken aan duo fietsen, creatief bezig zijn, muzikaal, het organiseren van thema middagen. Alle ideeën zijn welkom. Vrijwilligers zijn goud waard en zorgen voor dat extraatje voor de deelnemers.” Wie interesse heeft kan altijd vrijblijvend contact opnemen met de boerderij. “Of kom gezellig langs op de open dag!”, besluit De Borst. 

Meer informatie

Zorgboerderij De Vrijheid is gevestigd op Diepsmeerweg 46, 1749 AZ Warmenhuizen. Meer informatie over de zorgboerderij, de open dag en andere activiteiten zijn te vinden op de website:  www.zorgboerderijdevrijheid.nl

Locatie