Afbeelding
(Foto: )

Reizend Alzheimer Café Nieuwe Niedorp

donderdag 2 juni 2022 19:45

NIEUWE NIEDORP - Op Donderdag 2 juni 2022 vindt er weer een Reizend Alzheimer Café plaats in het restaurant van Woonzorgcentrum De Trambaan in Nieuwe Niedorp. Het onderwerp van de avond is: Mantelzorgmakelaar.

Wie een partner of een familielid heeft met een diagnose dementie, krijgt veel op zijn bord. Emotioneel krijgt iemand het een en ander te verwerken. Maar ook praktische zaken, zoals het organiseren van extra hulp, vervoer, (tijdelijke) opvang en hoe de zorg geregeld wordt naast bijvoorbeeld werk. Een mantelzorgmakelaar kan regeltaken overnemen en weet alles over wettelijke regelingen, voorzieningen en voorschriften. Ze onderhouden contacten met instanties als gemeenten en verzekeraars en kunnen bemiddelen met werkgevers.

Gastspreker deze avond is Linda Braas. Zij is als mantelzorgmakelaar werkzaam bij het Mantelzorgcentrum. Dé aangewezen persoon om iemand wegwijs te kunnen maken in de wereld van de Mantelzorg. De inloop is vanaf 19.15 uur met koffie en thee. Het onderwerp start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De toegang is gratis.

Tijdens deze avond is er ruimte voor het uitwisselen van informatie met andere bezoekers en het stellen van vragen aan professionals.
Bij de informatietafel kunt u folders en andere materialen inzien.

De bijeenkomst vindt plaats in Woonzorgcentrum De Trambaan, Koperwiek 30, 1733 BA Nieuwe Niedorp. Voor wie deze avond verhinderd is: het volgende Alzheimer Café in Hollands Kroon is in Wieringerwerf op donderdag 30 juni van 14.00 - 16.00 uur. Zie ook www.alzheimer-nederland.nl/regios/noord-holland-noord. Mensen met dementie, mantelzorgers, professionals, mensen in opleiding en vrijwilligers in de zorg en overige belangstellenden kunnen zich aanmelden voor de maandelijkse informatie over deze bijeenkomsten bij b.palsma@alzheimervrijwilligers.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mevr. Rensing (06 2237 2553).

Locatie