Musical ‘Soap in de Soep’

Cultuur
Afbeelding
(Foto: )

DIRKSHORN - Wie zin heeft in een soepige soap of een soap die naar soep smaakt, of een soapsoep, kan zondag 15 mei terecht in Dorpshuis en brasserie ‘de Kastanjeboom’ in Dirkshorn. Daar speelt het jeugdtoneel onder regie van Gaülli Stam de musical ‘Soap in de soep’.

Het jeugdtoneel maakt onderdeel uit van de Vereniging voor Ontwikkeling en Ontspanning (VVO). 

Het recept van de musical luidt als volgt. De bekende Nederlandse soapserie ‘Als de zon schijnt’ is al 15 jaar een kijkcijferhit. De populaire Jaimy Lee Bouwman en knappe ‘bad guy’ Davina Dexter schitteren hierin vijf dagen per week op TV. Om niks mis te laten gaan wordt de serie ruim van tevoren opgenomen. 

Kortsluiting

Maar dan blijken de kijkcijfers terug te lopen. ‘De Ballonnenkoning’, die de serie sponsort in ruil voor reclame, is daar niet blij mee. En alsof dat nog niet genoeg is, valt er een kop soep over de regietafel met als gevolg: kortsluiting! De soap valt letterlijk en figuurlijk in de soep. Er is dus maar één oplossing: de soap live op TV spelen!

En zo komt er een soapaflevering om nooit te vergeten. Vol met bloopers, mensen die niet in scènes horen, live reclames en ballonnen. 

Reserveren

Wordt deze live soap één grote puinhoop of is dit het begin van een nieuw, groot succes? Dat ontdek je op zondag 15 mei om 15:30 in dorpshuis de Kastanjeboom, Dorpstraat 15 Dirkshorn. Een kaartje kost 5 euro, kinderen t/m 15 jaar mogen gratis naar binnen. Reserveren kan door te mailen naar vvo33@ziggo.nl.