’Onder het Melkbos’ in Scagon De Luxe

Cultuur
Linda van Pesch-van Ginneken en Nico Meurs.
Linda van Pesch-van Ginneken en Nico Meurs. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Met ’Onder het Melkbos’, de beroemde en bekroonde tekst van auteur Dylan Thomas, tourt TALK door Nederland. Zondag 14 mei is deze voorstelling te zien in Scagon De Luxe.

Sinds het verschijnen in 1954 is het stuk van de Welshe schrijver in verschillende vormen te zien en te horen geweest. Oorspronkelijk als hoorspel, al volgden snel theater, tv en film versies. ’Onder het Melkbos’ kreeg in 2020, met de frisse vertaling van taalkunstenaar Erik Bindervoet, een nieuwe impuls. In 2021 nam de kersverse Alkmaarse Theatergroep (TALK) de nieuwe vertaling ter hand en maakte er een voorstelling van. De poëzie, het woordenspel en de humor van het origineel worden in deze versie bijna minimalistisch vormgegeven. Vanaf het eerste ogenblik wordt de verbeelding aangesproken. Als publiek word je blootgesteld aan virtuoos taalgebruik en een vuurwerkshow van kleurrijke personages en observaties.

Knap acteerwerk

Knap acteerwerk van Linda van Pesch-van Ginneken en Nico Meurs, die naadloos schakelen tussen tientallen rollen, geeft de combinatie van volkse scènes en lyrische beschouwingen de humor en diepte die het stuk zo de moeite waard maakt. Het enige minpuntje dat er dan ook aan de voorstelling te ontdekken valt, is dat het voorbij is. Gelukkig valt er na het zien van ’Onder het Melkbos’ genoeg te bepraten.

Aanvang: 15.00 uur. Entree: € 13,50. Jongeren t/m 18 jaar: € 8,50. Entreekaarten verkrijgbaar via de webshop www.scagondeluxe.nl