Schager Wijkenlopen gaan van start - 'We hopen weer op ruim honderd deelnemers'

Nieuws

SCHAGEN - De vierde editie van de Schager Wijkenlopen gaat donderdag 15 mei van start met een loop in de wijk Groeneweg. "We organiseren de Schager Wijkenlopen voor jong en oud en voor zowel de sportieve als recreatieve loper", vertelt Co Wiskerke namens de organisatie. "Na het succes van afgelopen jaren en vorig jaar, met gemiddeld ruim honderd deelnemers per wijk, gaan we alweer voor de vierde editie."
In mei en juni kan op vijf donderdagavonden worden meegedaan aan de Schager Wijkenlopen. Het concept is hetzelfde als vorig jaar. Schagen is voor dit evenement weer in vijf wijken verdeeld: Groeneweg, Hoep Noord- en Zuid, Centrum, Waldervaart en Muggenburg. In elke wijk is een rondje uitgezet van ongeveer 2,5 kilometer. Die rondes kunnen één, twee, drie of maximaal vier keer worden gelopen. "Het parcours is zoveel mogelijk verkeersvriendelijk en afwisselend", vervolgt Wiskerke. Het startschot klinkt wekelijks om 19.30 uur. De inschrijving start vanaf 18.30 uur. "In elke wijk is accommodatie beschikbaar gesteld waar kan worden ingeschreven en waar kleedruimte, toiletten en douches aanwezig zijn."

Saamhorigheid

"Het doel van deze wijkenlopen is om de saamhorigheid in de wijk te vergroten en daarnaast is het gezond om lekker te bewegen en, het is goed voor de atletiek." Sportservice Schagen en de Omring diëtetiek hebben wederom hun diensten aangeboden om de leerlingen van alle basisscholen, groep 5 tot en met 8, en het voortgezet onderwijs in Schagen erbij te betrekken. "De deelnemende kinderen ontvangen een attentie. Voor de basisschool waarvan de meeste leerlingen meedoen is een fraaie prijs beschikbaar gesteld. De gemeente Schagen ondersteunt waar mogelijk."
Kinderen

Wiskerke: "Let wel; het is en blijft een recreatieloop. Er staat wel een klok bij de start en finish maar de atleten, die dat willen, moeten dan wel hun eigen tijdwaarneming doen. Er komen ook geen uitslagenlijsten. Wij hopen in het bijzonder dat heel veel ouders, opa’s of oma’s mee gaan doen met hun kinderen en kleinkinderen. Het hoeft niet altijd 'hardlopend' te zijn en er mag gerust even gewandeld worden. Meedoen is belangrijker dan winnen!" Voor kinderen is deelname gratis en volwassenen betalen € 2,50 per los kaartje of kunnen aan het begin, 15 mei, een stempelkaart kopen voor de vijf avonden en betalen daarvoor € 10,-. "Voor allen die na vijf donderdagen de stempelkaart vol inleveren is er een mooie herinnering. Voor de eerste drie kinderen, jongens/meisjes, is er een medaille."

< kader >
Data en locaties Schager Wijkenlopen

15 mei: Groeneweg, start bij Rugby Club Rush aan Wilgenlaan (achter P- plaats)
22 mei: Hoep N/Z, start bij Clusius College aan Boomgaard 9
29 juni: Centrum, start bij Regius College aan Oranjelaan via Hofstraat
12 juni: Waldervaart, start bij Zwembad De Wiel aan de Wielewaal
19 juni: Muggenburg, start bij Atletiekbaan TAS’ 82 aan de Trambaan, achter de Spartahal Zuiderweg 2a
Kijk voor meer informatie over de Wijkenlopen op www.tas82.nl of mail naar Co Wiskerke; j.wiskerke@quicknet.nl.