Lotenverkoop Grote Clubactie 13 september van start

Nieuws

SCHAGEN - De start van de lotenverkoop van de Grote Clubactie is dit jaar op zaterdag 13 september. Ook voor verenigingen uit Schagen kunnen aan de deur loten worden gekocht. Alle verenigingen gebruiken deze actie om de clubkas te spekken; 80% van de opbrengst van de loten gaat namelijk direct naar de lokale clubs in Schagen.

De Grote Clubactie heeft in de afgelopen 42 jaar meer dan 250.000 clubs geholpen met bijna 240 miljoen euro. Directeur Frank Molkenboer: "Doelstelling voor dit jaar is om 7 miljoen euro te verdelen onder alle deelnemende verenigingen. Verenigingen in Nederland kunnen niet zonder ons om de clubkas aan te vullen. En dat gaat al vrij snel. Van elk verkocht lot à € 3,- gaat € 2,40 direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen inwoners van Schagen, clubs ondersteunen en daarbij zelf ook nog kans maken op leuke prijzen."

Verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving. Ze leveren een positieve bijdrage aan onze samenleving en aan de ontwikkeling van het individu met betrekking tot maatschappelijk welzijn en gezondheid. Verenigingen dragen deze verantwoordelijkheden, maar hebben het moeilijk. Een steeds meer terugtredende overheid, contributies die hun plafond bereikt hebben en teruglopende sponsorgelden, zorgen ervoor dat het verenigingsleven zwaar onder druk staat. Een beter bewijs dat de opbrengst van de Grote Clubactie nodig is, is er niet.
Dit jaar doen in Schagen de volgende clubs mee:
- Gymnastiekvereniging Lycurgus-Advendo
- Polisport Volleybal
- Schager MHC Magnus
- Sportvereniging Sint Boys-D.E.S.
- Handbalvereniging Schagen
- Voetbalvereniging Schager Racing Club S.R.C.
- Polisport Badminton
- Landelijke Rijvereniging en Ponyclub West-Friesland
- Stichting Balletschool Schagen
- Basketballvereniging Rebound 84
- Roeivereniging De Kop
- Stichting Kinderboerderij Schagen
- Kinderkoor Juniorpops