Kort nieuws

Nieuws

Cursus voorouderonderzoek

REGIO - De Historische Vereniging 'De Zijpe' houdt ook dit najaar een cursus voorouderonderzoek. De cursus wordt gegeven door Arnold Romeijnders en Els Pellerin op woensdagen 1, 8, 15, 22 en 29 oktober van 19.30 tot 21.30 uur. De nadruk ligt op actief onderzoek met behulp van onder meer computerprogramma’s. Na afloop van de cursus gaat de groep nog praktijkervaring opdoen in diverse archieven, waaronder die van Alkmaar. Tot besluit gat de groep naar het Centraal Bureau voor de Genealogie in Den Haag. Aanmelden kan via Ineke van Stuijvenberg: tel. 0224-571533.
Zangkoor Wieringerwaard

WIERINGERWAARD - Het zangkoor Wieringerwaard komt elk dinsdag van 20.00 tot 22.00 uur bij elkaar om samen te zingen in De Santenkraam aan Kwartellaan 2 in Wieringerwaard. Het repertoire is divers; musical, popsongs en gospels, voor elk wat wils. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Iedereen kan vrijblijvend komen kijken tijdens de repetitieavonden. Tot eind 2014 zijn hier geen kosten aan verbonden. Kijk ook op www.zangkoorwieringerwaard.nl.
Filatelie

SCHAGEN - Filatelistenvereniging West-Friesland houdt vrijdag 3 oktober haar maandelijkse bijeenkomst in het Regius College aan Oranjelaan 2 in Schagen. Kom gerust eens vrijblijvend kijken.
Gesmeerde Kelen in Middenmeer

MIDDENMEER - In het Posthuis aan Poststraat 16 in Middenmeer geeft zeemanskoor De Gesmeerde Kelen zaterdag 4 oktober van 15.00 tot 17.00 uur een optreden. Deze middag wordt gehouden door de ANBO afdeling Middenmeer. De toegang bedraagt € 2,-. De koffie is gratis, overige consumpties € 1,-. Kom op tijd want vol is vol!
Expositie bovenverdieping

SINT MAARTEN - Op de bovenverdieping van woonzorgcomplex Sint Maartenshof aan Sportparklaan 12 in Sint Maarten exposeert Willie Steenhuis-van Domburg uit Schagen met schilderijen. Zij heeft een kunstopleiding gedaan bij Crejat in Alkmaar en schildert abstract, expressief en figuratief. Ze schildert nu ook bij de schildersclub in Haringhuizen. In de vitrinekast staat een mooie verzameling parfumflesjes van Germa Smit uit Sint Maartensvlotbrug. De expositie is tot en met eind oktober dagelijks tot 18.00 uur te bezichtigen.
Start to Run voor jeugd

WARMENHUIZEN / TUITJENHORN - Atletiekvereniging Nova houdt een cursus Start to Run voor jongeren (met of zonder hardloopervaring) in de leeftijd van 15 tot en met 20 jaar. Het programma duurt twaalf weken en na dit programma doe je mee aan een afsluitende testloop (de bosloop in Schoorl). De trainingen vinden plaats op donderdag van 18.00 tot 19.00 uur op het terrein van A.V. Nova en worden gegeven door een gekwalificeerde jonge trainer. De eerste training is donderdag 2 oktober, het volgen van dit programma is gratis. Mail voor vragen en inschrijvingen naar: denivanschagen@hotmail.com.
Leger des Heils zoekt collectanten

SCHAGEN - Het Leger des Heils zoekt collectanten in Schagen voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte. De collecte wordt gehouden van 24 tot en met 29 november. De opbrengst wordt gebruikt voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger des Heils. Onder de noemer ‘Samenleven doe je dus niet alleen’, organiseert het Leger des Heils in veel plaatsen een deur-tot-deurcollecte. Bent u tijdens de collecteweek beschikbaar en wilt u zich aanmelden om in uw wijk te collecteren? Ga dan naar www.legerdesheils.nl/collectanten of bel met 036 - 53 98 175.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Schagen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Vergrijzing door bevolkingsgroei Algemeen 5 aug, 10:02
Afbeelding
Auto in brand tegenover kerk Warmenhuizen 112-nieuws 5 aug, 05:44
Afbeelding
‘t Zand is klaar voor groot feest Algemeen 4 aug, 14:35
Afbeelding
Gratis pendelbus van Nieuwe Niedorp naar Vomar Schagen Algemeen 4 aug, 14:30
Afbeelding
Houd je ook zo van de Nederlandse taal? Algemeen 4 aug, 14:06
Afbeelding
Wie zijn deze personen? Algemeen 4 aug, 13:30
Afbeelding
Parkeren op dak Makado blijft ongewijzigd Algemeen 4 aug, 13:24
Afbeelding
Straattheater Plein 45 Algemeen 4 aug, 08:00
Afbeelding
Drenkeling bij strand Sint Maartenszee 112-nieuws 3 aug, 20:20
Afbeelding
Benefietavond voor Hospice Schagen Algemeen 3 aug, 15:25
Afbeelding
Reddingsbrigade houdt oefening op strand Callantsoog Algemeen 3 aug, 14:15
Afbeelding
Kivas Huttenbouwdorp Schagen: Haal snel je paspoort Algemeen 3 aug, 12:00
Afbeelding
Gratis Popweekend met compleet programma Algemeen 3 aug, 09:20
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief