Estafetteconcert 145-jarig Schagens Harmonie - 'Alle fanfare- en harmonieorkesten op een podium'

Nieuws

SCHAGEN - Schagens Harmonie bestaat in 2014 maar liefst 145 jaar! Dit heugelijke feit wordt gevierd met een groots concert, samen met de andere fanfare- en harmonieorkesten uit de nieuwe gemeente Schagen. Het estafetteconcert 'We've got the Music!' begint zaterdag 25 oktober om 20.00 uur in de Groeneweghal aan Wilgenlaan 1a in Schagen.
"Tijdens dit estafetteconcert worden door de diverse orkesten ook enkele stukken samen gespeeld", aldus Sacha Henstra, secretaris van Schagens Harmonie. Na de gemeentelijke fusie beschikt de nieuwe gemeente Schagen over zes fanfare- en harmonieorkesten. "Deze zes orkesten gaan het publiek een fantastische avond bezorgen! Muziek is emotie, muziek verbindt en maakt één. Dit is wordt ook zichtbaar: tijdens het concert wisselen verschillende muzikanten van orkest! Met dit concert laten we zien dat samenwerking op alle vlakken en niveaus mogelijk is."

Organisatie

De organisatie van het jubileumconcert ligt in handen van de jarige Harmonie uit Schagen. Zij heeft de overige orkesten uitgenodigd hieraan deel te nemen. De bezoeker krijgt waar voor zijn geld, zes voor de prijs van één! Omdat de jarige trakteert, deelt Schagens Harmonie de eventuele winst, die voortkomt uit de verkoop van de toegangskaarten, met de andere orkesten!
Orkesten

De deelnemende orkesten zijn: Schagens Harmonie onder leiding van Esther Hoek, Fanfare Samen Voorwaarts onder leiding van Bert Ridder, Harmonie DSV onder leiding van Ton van de Kieft, Muziekvereniging Zijpe onder leiding van Bert Ridder, Fanfare Hildegardis onder leiding van André Elders en Muziekvereniging Onder Ons onder leiding van Tina Buis.
Kaarten

De toegang bedraagt € 10,-, donateurs betalen € 8,- en tot en met twaalf jaar is de entree € 5,-. Kaarten kunnen in de voorverkoop gekocht worden bij: Kapsalon Good Looking, Brilservice, Bloembinderij Waldervaart en Van Slageren keukens en interieur in Schagen.