Zolang er leven is, is er hoop - Thriller speelt zich onder andere af in Schagen en Valkkoog

Nieuws

SCHAGEN - Schagense Susanna Florie (38) heeft vorige maand haar eerste boek gepresenteerd 'Daisy, als er leven is, is er hoop'. Het e-book werd zondag 5 oktober in Slot Schagen wereldkundig gemaakt. Een gedeelte van de opbrengst van het boek gaat naar KWF Kankerbestrijding. Met haar eerste Daisy boek laat Susanna zien dat schrijven voor haar een manier is om mooie herinneringen, maar ook moeilijke periodes in haar leven een plek te geven.
"Ik begon mijn dagelijkse belevenissen en ervaringen op te schrijven en begon een blog: Daisyblog", vertelt Susanna. "Echter, de autobiografische stukjes kwamen te dichtbij en ook wilde ik hier niet de mensen in betrekken die hun verdriet misschien helemaal niet willen delen met anderen, vreemden. Toen is Daisy ontstaan. Vernoemd naar mijn moeder Margriet. Als een knipoog en als een eerbetoon. Zij is veel te jong, aan de gevolgen van kanker overleden.”

Herschrijven

“Twee en een half jaar heb ik erover gedaan om dit boek te schrijven. Met vallen en opstaan. Met beoordelingen van gevestigde schrijfsters die zeiden dat het anders kon, waarna ik begon te herschrijven, en herschrijven, en herschrijven. Ik volgde masterclasses, schrijftrainingen en zette door. Een schrijfster die ooit de eerste hoofdstukken van mijn manuscript beoordeelde zei: De grootste schrijvers zijn vaak niet diegenen met het meeste talent maar met het meeste doorzettingsvermogen. En ik heb doorgezet. Mijn proeflezers zijn stuk voor stuk enthousiast."
Daisy Vermeer

Het boek vertelt het verhaal van Daisy. Een ogenschijnlijk verwende vrouw met alles wat haar hartje begeert, totdat het noodlot toeslaat en zij middenin een web van leugens en criminele praktijken beland. De spannende thriller speelt zich af in en rond Schagen en Alkmaar, maar ook in Noorwegen. Als een sneeuwbal rolt het verhaal de ijskoude wereld in van haat, wraak, drugs, vergetelheid en gekte, want iedereen verwerkt verlies op zijn eigen manier. Zolang er leven is, is er hoop. Maar wat doe jij als je alles en iedereen die je lief hebt verliest? Daisy is een koopzieke, verwende, maar hardwerkende vrouw. Als zij binnen afzienbare tijd alles en iedereen om zich heen verliest kan zij zich maar met moeite staande houden in haar harde wereld waar leugens en angsten regeren. Niets is meer wat het lijkt en als ze dan onverhoopt zwanger blijkt van haar vermoorde echtgenoot is het enige wat ze wil ervan verlost zijn. En Einar, de jonge Noor die de verleiding van drugs niet kan weerstaan zal hij na de dood van zijn Eva het geluk nog vinden? Is de eenzame Nathalie degene die hem kan redden? Of speelt zij een heel ander spel? Met zijn drieën vluchten ze naar het koude Noorwegen waar ze meegesleurd worden in een lawine bedrog en een stormachtig slot op een bevroren meer.
Website

Het boek heeft ook een eigen website. Hierop kunnen de lezers meer achtergrondinformatie over de personages vinden, maar ook prachtige illustraties van het verhaal en kunnen lezers prijzen winnen door mee te gaan op zoektocht naar de plaatsen waar het verhaal zich afspeelt. Kijk op www.leessst.com/daisy. Het e-book is te koop bij alle online verkooppunten als Bol.com, Bruna, Libris en Ako.