Vuurwerkvoorlichting bij Hyksos

Nieuws

CALLANTSOOG - Stichting jeugd & jongerenwerk Hyksos en Stichting Welzijnsbevordering Kern8 houden woensdag 10 december om 19.30 uur een vuurwerkvoorlichting voor alle bewoners uit Callantsoog en omgeving in het gebouw van Hyksos aan Jewelweg 8a in Callantsoog.
De avond wordt ondersteunt door Bureau Halt en Kern8. Hyksos is vanaf 19.00 uur open. Tieners, ouders en geïnteresseerde zijn van harte welkom om deze avond bij te wonen. Halt voorkomt, bestrijdt en bestraft jeugdcriminaliteit door bewustwording en gedragsbeïnvloeding van jongeren en hun ouders. Daartoe geven zij onder andere voorlichtingen op scholen over verschillende thema’s. Op diverse locaties geeft Halt binnenkort de voorlichting ‘Overlast rond de jaarwisseling’. Doel van de voorlichting, tieners weten hoe ze (betrokkenheid bij) overlastsituaties rondom de jaarwisseling kunnen voorkomen. Halt vindt het raadzaam om ook ouders te betrekken vanuit hun rol als opvoeder en voorbeeldrol. De voorlichting gaat over verschillende vormen van overlast die spelen rondom de jaarwisseling en de gevolgen voor een ander. Denk daarbij aan vernielingen, brandstichting en baldadig gedrag met (illegaal) vuurwerk. Halt gaat ook in op de regels rondom vuurwerk en vertellen ze de tieners hoe ze veilig vuurwerk kunnen afsteken. Veel tieners op deze leeftijd zijn erg gevoelig voor wat leeftijdsgenootjes doen en vinden en handelen in de groep vaak anders dan alleen (groepsdruk). Daarom speelt het thema groepsdruk een belangrijke rol in de Halt voorlichting.
Neem voor overige informatie en/of vragen contact op met Emile van der Wal, welzijnsmedewerker gemeente Schagen, via: emile.van.der.wal@kern8.nl of tel. 06-24368157 of via info@hyksos.net of tel. 0224-581689. Kijk voor meer inforamatie ook op www.jongerenwerkschagen.nl, www.halt.nl en hyksos.net.