Kort nieuws

Nieuws

Vlooienmarkt

WINKEL - In sporthal Niedorp aan Hartweg 35 in Winkel wordt zondag 3 november van 9.00 tot 16.00 uur een vlooienmarkt gehouden. De entreeprijs bedraagt € 1,50, kinderen hebben gratis toegang. Alle bezoekers dingen via hun gestempelde entreebiljet mee in een verloting. Bezoekers wordt verzocht zoveel mogelijk te parkeren op het nabijgelegen industrieterrein.
Bridge kroegentocht

SCHAGEN - Bridgeclub Never Down uit Schagen houdt zondag 3 november haar 29e Bridge kroegentocht. De bridgers gaan om 10.30 uur van start langs zeven horecagelegenheden. Elk uur wisselen de deelnemers van locatie. Iedereen kan meedoen. Dus ook mensen die net een cursus hebben gevolgd. Het thuishonk is dit jaar bij restaurant Igesz, waar de wedstrijdboekjes met loopschema’s worden uitgedeeld. De inschrijving is nog open tot 30 oktober. Aanmelden kan bij Ruud Bleek, tel. 06-53505408 of via www.nbbclubsites.nl/club/4017.
Tentoonstelling vogelvereniging

SINT MAARTENSBRUG - De Vogelvereniging Schagen en omstreken viert dit jaar haar vijftigjarig jubileum en houdt daarom van 8 tot en met 10 november een regionale tentoonstelling in dorpshuis Uijtkijk aan Maarten Breetstraat 1 in Sint Maartensbrug. De opening vindt 8 november om 20.00 uur plaats en wordt verricht door J. Zwier, districtbestuurder van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers N.H.. Tijdens deze tentoonstelling zijn 431 vogels aanwezig. Openingstijden: 8 november van 20.00 tot 22.00 uur, 9 november van 10.00 tot 18.00 uur en 10 november van 10.00 tot 16.00 uur. De entree is gratis.
MS Fonds zoekt collectanten

REGIO - Het Nationaal MS Fonds is twintig jaar geleden opgericht door vijf mensen met Multiple Sclerose (MS). Dit is echter geen reden voor een feestje. “Nee, helemaal niet”, zegt Pamela Zaat, collecte-coördinator van het MS Fonds. Het onderzoek richt zich op het heden en heeft daarbij de kwaliteit van leven hoog in het vaandel staan. Genezing is nu nog niet mogelijk daarom zet het Nationaal MS Fonds zich in op een beter leven met MS vandaag (en morgen). MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel met allerlei fysieke ongemakken, bij de een heftiger dan bij de ander. Soms zie je niks aan mensen met MS. Zij lijken normaal te functioneren, maar MS is net zo onvoorspelbaar als het weer en slaat toe wanneer je het niet verwacht. Leren leven met een onvoorspelbare ziekte als MS is een uitdaging. Concreet helpen om mensen met MS een beter leven te geven? Collecteren is niet moeilijk. U ontvangt van de coördinator in uw woonplaats de collectebus en overlegt in welk straat u wilt collecteren. Gemiddeld zet u zich één avond per jaar in! De collecteweek is van 18-23 november. Kijk voor meer informatie op www.nationaalmsfonds.nl of bel, tel. 010-5919839. Een donatie op giro 5057 is meer dan welkom.
Exposeren in 'de Etalage'

SCHAGEN - Willem Visser roept mensen die interesse hebben om te exposeren in de kunstetalage 'de Etalage' aan de Westersingel 3 in Schagen op, zich aan te melden via wjj.visser@quicknet.nl. Voor 2014 is er nog ruimte vrij, in de maanden jan/febr, mei/juni, juli/aug, sept/okt, en nov/dec. Elke expositie duurt twee maanden, de kosten bedragen 25 euro. Het werk wordt wel van tevoren beoordeeld.
Boeken gevraagd

WIERINGERWAARD - Muziekvereniging Wieringerwaard houdt ook dit jaar weer een boekenmarkt. De vereniging heeft al aardig wat boeken en aanmeldingen binnen gekregen, maar kunnen nog steeds boeken gebruiken. Het gaat om allerlei soorten boeken. De vereniging probeert ze te verkopen. De markt wordt zondag 4 november gehouden in muziekcentrum ‘De Waert’. Bel voor het aanmelden van boeken of informatie naar: Stef Buis, tel. 0224-221746, Hanneke Meereboer, tel. 0223-531352 of Carla Bakker, tel. 0224-223459.
Expositie St. Maartenshof

SINT MAARTEN - Op de bovenverdieping van St. Maartenshof zijn tot en met 9 november schilderijen te zien van Wim Mooij uit Tuitjenhorn. In de vitrinekast staat een bijzondere kantklosverzameling, gemaakt door Marjo Groot uit ‘t Veld. De expositie is dagelijks tot 18.00 uur te bezichtigen.
Keuvelkeuring

BREEZAND - Bij jongerenvereniging De Aap aan Zandvaart 57a in Breezand kunnen kinderen maandag 11 november van 17.00 tot 19.30 uur hun keuvel laten keuren. Een vakjury zit klaar met wat lekkers en om 19.30 begint de prijsuitreiking en ook dit jaar heeft De Aap weer diverse prijzen beschikbaar gesteld voor de jeugd.