Woningcorporatie en gemeente Schagen tekenen ontwikkelovereenkomst

Nieuws
Directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie en wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen tekenen de ontwikkelovereenkomst. (Foto: aangeleverd)
Directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie en wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen tekenen de ontwikkelovereenkomst. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

SCHAGEN - Starters, doorstarters en senioren kunnen over enige tijd prettig en betaalbaar wonen in een gloednieuw appartementencomplex aan het Westerpark in Schagen. Op het nu nog braakliggende stuk grond realiseert Wooncompagnie 35 sociale huurwoningen. Directeur-bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie en wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen tekenden woensdag 21 februari een ontwikkelovereenkomst, waarmee de voorgenomen bouw een feit is. "We vinden het een goede zaak dat we samen kunnen zorgen voor meer betaalbare huurwoningen in Schagen", aldus Van Schaik.
"We zijn blij met deze overeenkomst", vervolgt Van Schaik. "Dit geeft de mogelijkheid om 35 goede huurappartementen aan onze voorraad in Schagen toe te voegen. Wooncompagnie werkt aan de best mogelijke woning, tegen de laagst mogelijke prijs. We willen dat mensen prettig en betaalbaar wonen en tevreden zijn met hun woning en woonomgeving. Met dit nieuwbouwplan kunnen we een goede invulling geven aan die missie."
"De vraag naar sociale huurwoningen in de gemeente Schagen is zeer groot", zegt wethouder Beemsterboer van de gemeente Schagen. "We zijn verheugd dat we met Wooncompagnie, aansluitend op de realisatie van het appartementencomplex aan de Beethovenlaan, zo snel kunnen starten met weer een nieuwbouwproject. In Westerpark verrijzen goede en betaalbare sociale huurwoningen voor een brede doelgroep."
Beemsterboer roemt de samenwerking met Wooncompagnie: "We hebben op het gebied van nieuwbouw duidelijke afspraken gemaakt. Wooncompagnie ontwikkelt nieuwbouwplannen en sinds 2015 hebben we afgesproken flink meer te bouwen. Zo zorgen we, met elkaar, voor meer woningen in de sociale huursector, waar de nood het hoogst is."
Bastiaan Jongerius Architecten heeft inmiddels zogeheten volumeschetsen gemaakt van het appartementencomplex. Het complex, dat bestaat uit vier en deels uit drie lagen, sluit qua ontwerp aan bij de directe omgeving. De driekamerappartementen zijn ruim (70 vierkante meter) en beschikken over een eigen buitenruimte. De gemiddelde huurprijs van de appartementen bedraagt € 592. Het complex zal beschikken over een lift.
"Bij de realisatie van het project hanteren we de nieuwe parkeernorm", zegt Beemsterboer. "Zo komt onder het complex op maaiveld voldoende parkeerruimte voor de bewoners. Verder bekijken we als gemeente de mogelijkheden voor het creëren van extra parkeerruimte in de wijk."