Historisch Zwanenwater

Nieuws

CALLANTSOOG - Het Zwanenwater wordt al meer dan 40 jaar beheerd en beschermd door Natuurmonumenten. De geschiedenis van het gebied gaat echter al meer dan 400 jaar terug. Ontdek zondag 8 april de markante verhalen uit het Zwanenwater tijdens een geschiedenisexcursie van 13.30 tot ongeveer 16.00 uur. De excursie kost voor leden van Natuurmonumenten € 5,00 voor niet-leden € 8,00.
Tijdens een prachtige wandeling vertelt de boswachter over de rijke historie. Over het ontstaan, de eigenaren door de jaren heen, de jachtpartijen en het Zwanenwater tijdens WOII. Dankzij steun van leden aan de actie 'Behoud Zwanenwater nu en later...' heeft Natuurmonumenten het gebied 40 jaar geleden aan kunnen kopen. Wat doet Natuurmonumenten om het Zwanenwater te behouden?
Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl/zwanenwater of tel. 035-65599 11 (tijdens kantooruren). Vertrekpunt vanaf parkeerplaats Zwanenwater aan Zuidschinkeldijk 3 in Callantsoog. Meer informatie over het Zwanenwater en andere excursies is te vinden op www.natuurmonumenten.nl/zwanenwater. Volg het Zwanenwater via Facebook: www.facebook.com/zwanenwater.