Schager Wijkenlopen voor sportievelingen - Verschillende ronden uitgezet voor wijken Magnusveste

Nieuws
Ren door stad Schagen tijdens de Schager Wijkenloop. (Foto: aangeleverd)
Ren door stad Schagen tijdens de Schager Wijkenloop. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

SCHAGEN - De achtste editie van de Schager Wijkenlopen vult vijf donderdagavonden in mei en juni. Donderdagavond 17 mei start de eerste loop bij Rugby Club RUSH in de wijk Groeneweg. De wijken Hoep Noord/Zuid, Centrum, Waldervaart en Muggenburg volgen in de weken daarna. Inschrijven is mogelijk op de dag zelf vanaf 18.30 uur. Wekelijks klinkt het startschot om 19.30 uur.
Evenals voorgaande jaren is Schagen voor dit evenement in vijf wijken verdeeld. In elke wijk is een ronde uitgezet van (ongeveer) 2,5 kilometer. De ronden kunnen maximaal vier keer worden gelopen, oftewel 2,5 kilometer, 5 kilometer, 7,5 kilometer en 10 kilometer. Meedoen kost € 2,50 per keer (jeugd tot en met 17 jaar kan gratis deelnemer). Een stempelkaart voor de vijf lopen kost € 10,-. Bij elke accommodatie zijn toiletten, kleedruimte en douches aanwezig. Wandelaars kunnen dit jaar ook weer meedoen. De maximale afstand voor wandelaars is 5 kilometer, dus twee ronden. Tijdens de laatste avond door Muggenburg kunnen bedrijven/ organisaties ook als (estafette)team deelnemen.

Startplaatsen

Donderdag 17 mei start de wijkenloop van Groeneweg bij Rugby Club - Rush aan Wilgenlaan (achter P- plaats). De tweede wijkenloop gaat donderdag 24 mei van start in Hoep N / Z bij het Clusius college aan De Boomgaard 9. Vervolgens is donderdag 7 juni de wijkenloop van het Centrum vanaf het Regius college bij de sporthal, waarna het parcours langs de Oranjelaan via Hofstraat en Regius College Oranjelaan via Hofstraat leidt. De wijkenloop van Waldervaart heeft voor donderdag 14 juni een verrassend nieuw parcours in petto en start bij Zwembad de Wiel aan Wielewaal. De laatste wijkenloop van Muggenburg vindt donderdag 21 juni gelijktijdig plaats met de steppenrace. Loop eerst mee vanaf de Atletiekbaan van TAS’ 82 (ook Businessrun) op de Trambaan, achter de Spartahal, aan Zuiderweg 2a en moedig daarna de deelnemers van de steppenrace aan.
Saamhorigheid

Het doel van de wijkenlopen is om de saamhorigheid in de wijk te vergroten. De recreatieve loop (er is geen tijdwaarneming) is voor jong en oud en past uitstekend in het programma van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Alle kinderen uit groep 3 tot en met 8 van de basisscholen in Schagen mogen gratis deelnemen. Voor de school waarvan de meeste kinderen deelnemen is er een mooie prijs beschikbaar gesteld door Team Sportservice Schagen. Ook Omring Diëtetiek en vele andere sponsoren maken de wijkenlopen dit jaar weer mogelijk.
Voor de eerste drie kinderen, jongens/ meisjes, is er een medaille. Kinderen die tenminste drie keer een podiumplaats hebben gehaald, ontvangen een ‘gratis’ lidmaatschap bij TAS’82 voor 1 jaar. Ga voor meer informatie naar www.tas82.nl of neem contact op met Co Wiskerke via: j.wiskerke@quicknet.nl of pr@tas82.nl.