Zomerkunst Zijper Kerken

Nieuws
Gezamenlijke activiteiten commissie Zijper Kerken, v.l.n.r.: Annie Dapper, Saskia Wokke, Joyce Brink, Gerrit Schuijt. (Foto: aangeleverd)
Gezamenlijke activiteiten commissie Zijper Kerken, v.l.n.r.: Annie Dapper, Saskia Wokke, Joyce Brink, Gerrit Schuijt. (Foto: aangeleverd) rodi.nl

BURGERBRUG - Vier Zijper kerken in Burgerbrug, Sint Maartensbrug, Schagerbrug en Oudesluis bieden drie zondagen lang in de zomer, lokale en regionale kunstenaars de gelegenheid bieden om te exposeren. Er is een divers aanbod aan kunstvormen. Zomerkunst Zijper Kerken vindt zondag 8, 15 en 22 juli plaats van 13.00 tot 17.00 uur.
Tegelijkertijd stelt een aantal kunstenaars uit deze dorpen ook hun atelier open, om zo een breder aanbod voor het publiek te verkrijgen en een kijkje op het maakproces te bieden. Ook wordt er in sommige kerken een open podium georganiseerd voor muzikanten die deze middagen willen optreden.
De opening van Zomerkunst Zijper Kerken wordt zondag 8 juli om 12.00 uur verricht door wethouder Joke Kruit in de kerk van Schagerbrug. Het zal een feestelijke opening worden met muzikale omlijsting door Benito Kaarsbaan en zijn vrolijke percussieklanken.
Informatie over de deelnemende kunstenaars, ateliers en muzikanten is tijdens de expositie verkrijgbaar in de betreffende kerken. Er zijn geen entree kosten aan het evenement verbonden, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld voor onder andere het onderhoud van de kerken.
De deelnemende kerken zijn: Kerk Herboren Toren Burgerbrug aan Burgerweg 62a in Burgerbrug, Kerk Sint Maartensbrug aan Grote Sloot 233 in Sint Maartensbrug, Kerk Schagerbrug aan Schagerweg 38a in Schagerbrug, Kerk Oudesluis aan Noorderweg 14a in Oudesluis.