Jeu de boulen om spek en bonen

Nieuws
PON-er Ruud Schuur werpt een bal. (Foto : Kees Takken)
PON-er Ruud Schuur werpt een bal. (Foto : Kees Takken) rodi.nl

SCHAGEN - Bij jeu de boulesvereniging PON wordt zondag 30 september het jaarlijkse ‘Spek en Bonen-toernooi’ gespeeld. Dit promotietoernooi is óók bedoeld voor onervaren spelers die zelden petanque spelen.
Wedstrijdleider Sytze Mobach: "Het is het drukst bezette toernooi van onze vereniging waar ieder jaar zo’n kleine tachtig spelers uit alle windstreken gezellig aan deelnemen. Er komt ook altijd een groep van Texel. We willen onervaren mensen kennis laten maken met onze wedstrijdsport. Per koppel mag slechts één speler een licentie hebben. Zoals de naam van het toernooi al doet vermoeden is het meedoen die dag belangrijker dan het winnen. De prijzen bestaan dan ook uit potten bonen en pakjes spek en deelname is gratis. Heb je interesse en wil je, met je medespeler, wel eens een echt toernooi spelen? Meld je dan aan".
Het jeu de boulestoernooi vindt plaats tussen 10.00 en 17.00 uur op het terrein van PON aan Wilgenlaan 1G in Schagen (achter de Groenoordhal). Spelers moeten zich die dag om 9.30 uur melden. Zij dienen zich voor vrijdag 28 september op te geven bij www.ontip.nl of via www.ponschagen.nl.