Waarland is klaar voor terugkeer Sportweek

Nieuws
De Steppenrace
De Steppenrace (Foto: aangeleverd)

WAARLAND – Na negen jaar staat de Sportweek weer op de agenda van Waarland. Hoewel er veel vernieuwd is, zullen oud bekenden herinneringen ophalen, want wie kent ‘De Tinies’ of ‘The Blues’ nog? Met een groot animo aan teams en een onuitputtelijke Waarlandse gemeenschap die sponseren of vrijwilliger zijn, is de organisatie van Sportweek 2023 er helemaal klaar voor.

De aller eerste Sportweek werd georganiseerd in 1999, tot en met 2014 streden diverse teams een week lang om de winst. Deze week startte je met ‘De Presentatie’, hier hield je als team een prachtig optreden met creaties. “Sommigen pakten uit, anderen deden er geen drol aan. Plezier had je gegarandeerd”, vertelt het huidige bestuur bestaande uit Bo Boekel, Paul Bakker, Marian Groot, Manon Groen en Jeroen Wijnker. De Tinies wisten vaak met de winst van deze eerste dag naar huis te gaan. Dit jaar bestaat de Sportweek uit vier dagen, in plaats van zeven. “Zo is het een mindere aanslag op je vrijetijd en ook is de intensiteit milder. Een hele week sporten is toch wel behoorlijk”, laat Paul weten.

De Tinies, Sportweek Waarland
De Tinies in actie - aangeleverd

Het bestuur, dat in november 2022 de stoute schoenen aantrok om een Facebookpost online te zetten, met de vraag of er eventueel animo zou zijn om de Sportweek een nieuw leven in te blazen, had nooit verwacht dat 21 teams op de lijst zouden staan. “Het is mooi dat de animo zo groot is. Vrijwilligers waren snel te vinden, daar hebben we ontzettend geluk mee gehad.”

Schema

Woensdag 7 juni draait het om de snelste tijd neerzetten op de triatlon, donderdag 8 juni maakt het onderdeel ‘Binnensporten’ haar intrede, vrijdag 9 juni verzamelt men bij de tennisbaan om hier als team met de meeste punten op zak richting de laatste dag te gaan waar op het Sportpark vanaf 15:00 uur aan volleybal wordt gedaan. Het bestuur heeft keuzes moeten maken om een Sportweek van vier dagen te realiseren: “Vroeger werd bijvoorbeeld gekanood, dit jaar niet.” Het fanatisme en de gezelligheid na de sporten blijven ouderwets gezellig, belooft de groep initiatiefnemers. 

Mocht de Sportweek een daverend succes zijn steekt het bestuur de koppen snel weer eens bij elkaar, want één extra dag erbij zou volgens deelnemers geweldig zijn. “Dat is nog hoogst onzeker, wat wij wel al kunnen vertellen is dat er volgend jaar andere sporten in het programma komen.”

Wanneer de Waarlanders zaterdag 10 juni de ballen over het net slaan, start Sportweek Warmenhuizen met de triatlon. 

Door: Anne Smit

Sportweek Waarland
De voormalig bowlingbaan te Waarland. - aangeleverd

Sportweek Waarland
Dat kan best intensief zijn - aangeleverd

Afbeelding
Strijdlustig beeldmateriaal van de prutrace.