Beleef de ultieme vrijheid op twee wielen met M.T.C The Wolves

Nieuws
Op nieuwe locaties, nieuwe herinneringen maken.
Op nieuwe locaties, nieuwe herinneringen maken. (Foto: aangeleverd)

SCHAGEN - Met een wolf als logo die zijn tanden gretig laat zien, lijkt M.T.C The Wolves op het eerste gezicht een ruige club, maar schijn bedriegt. Chris van Wijk (63), lid van Motor Tour Club The Wolves, vertelt dat ze een relatief klein groepje vormen. “Wij zijn niet ruig, maar juist een relaxte en diverse groep. We houden van rondrijden op onze motors. Je zou kunnen zeggen dat de motor de tool is om bij elkaar te komen. Inmiddels is hier hechte vriendschap uit ontstaan.” Zondag 11 juni organiseert de club een motortourrit van 100 kilometer. Heb jij een motor en hou je van een mooie tour? Sluit je aan! 

Dat het gezelschap het hele jaar door vele kilometers rijdt is een feit. Tijdens het pinksterweekend zijn The Wolves naar Duitsland gereden. “Heerlijk langs de rivier toeren en overnachten in een motorhotel. We maken lol, dat kan ik echt wel zeggen. De band die je met elkaar opbouwt is uniek.” Na de coronaperiode is het aantal motorhotels flink geslonken, toch vinden de leden altijd weer een prachtige plek om nieuwe herinneringen te maken. “Je wordt hartelijk verwelkomd in deze hotels en je bent met gelijkgestemden, lekker over motoren kletsen en routes afrijden.” Elke maand zet het bestuur van de club een motortour uit. Chris benadrukt dat de club het belangrijk vindt om zich aan de spelregels te houden. Hardrijden en scheuren zit er absoluut niet in. “Samen heb je wel eens grote praat, maar zodra we gaan rijden, doen we dit veilig. We willen een leuke dag hebben en weer veilig thuiskomen”, legt hij uit.

Gelijkgestemden

Hoewel de club een bestuur heeft, wordt alles in samenspraak met de leden besloten. “Het beste idee wint, zo simpel is het”, lacht hij. Zolang de agenda maar bijgehouden wordt, iemand de routes uitstippelt en er een aantal met navigatie beschikbaar is om de rest door de mooiste binnenweggetjes te leiden. Met drie anderen regelt Chris de basiszaken. Elk jaar houdt de club een ledenvergadering, waarin het bestuur afspraken en ideeën voorlegt. “Uiteindelijk bepalen zij, het is allemaal zo soepel en relaxed.”

Chris grijnst als hij begint over het logo van de club. “Als je ons niet kent en enkel het logo ziet snap ik dat het een ruig gevoel opwekt. Eigenlijk zijn wij poesjes zonder tanden.” Volgens hem is het lid zijn van de club de verbindende factor met gelijkgestemden, waarin de motor de tool is om bij elkaar te komen. “Het heeft onze interesses en daarnaast bouw je een relatie op waarin je elkaar beter leert kennen. Privé kom je niet dagelijks bij elkaar over de vloer, maar zodra we die motor opstappen zijn we samen weg. Je bent er voor elkaar in goede en slechte tijden.”

Meer olie dan benzine

Toen Chris nog een tiener was reed hij zonder rijbewijs weleens stiekem op zijn brommertje. Zijn broer had een échte motor. Dat trok al op jonge leeftijd de aandacht van Van Wijk. Toen Chris achttien jaar was kocht hij zijn eerste motor, daar hoefde hij niet lang over na te denken. “Dat was een Kawasaki 305, bleek helaas niet de allerbeste keuze te zijn. Deze dronk meer olie dan benzine”, grapt hij.

Inmiddels beschikt de motorliefhebber over twee parels. Voor lange stukken over de snelwegen rijdt hij graag op zijn Suzuki Bandit 650cc en voor de pittoreske binnenwegen stapt hij graag op zijn Harley. “Wat een luxe eigenlijk om twee motoren te hebben. Je kan het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil, maar als ik één motor op mijn verlanglijstje heb staan, dan is het de Harley-Davidson Breakout. Dan mag ik wel eerst de loterij winnen, het zijn enkel dromen.” Het rijden op de motor is volgens hem een ware verrijking. Chris ziet de auto als een vervoersmiddel waarmee je van A naar B gaat. Op de motor geniet hij van de kleine dingen. “Dan vallen de details op, het is prachtig, je moet het eens ervaren.”

De enthousiaste motorclub, bestaande uit ongeveer 25 leden, nodigt iedereen die in het bezit is van een motor zondag 11 juni uit om samen te toeren. Bij Wijkvereniging Groeneweg vertrekt de groep 11:00 uur. Vanaf 10:00 uur staat er koffie met wat lekkers klaar. Lijkt het je leuk om dit eens mee te maken? Geef je op via info@mtcthewolves.nl. “Veel ervaring is niet nodig, dat leer je juist door het vaker te doen. Het gaat om de beleving en het plezier. Een hele dag genieten van het motorrijden, de natuur en van elkaar”, vertelt Chris. Komt aanstaande zondag je niet goed uit? Op de website www.mtcthewolves.nl kun je de agenda vinden voor alle toertochten. Op Instagram is het gezelschap te volgen via @motortourclubthewolves.

Door: Anne Smit