De 10 vragen aan

De 10 vragen aan... José Blom

Nieuws
José Blom.
José Blom. (Foto: aangeleverd)

In de wekelijkse rubriek ‘De 10 vragen aan...’ komen bewoners of bekenden uit de gemeente Schagen aan het woord, zij beantwoorden 10 vragen en nomineren een volgende inwoner. Charles van der Mark nomineerde vorige week José Blom.

Wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Jose Blom en ik ben 46 jaar oud. Jarenlang ben ik werkzaam geweest in de jeugdhulpverlening. Ooit ben ik begonnen als groepsleider bij Huize van Strijen in Schagerbrug. Daarna gewerkt bij het Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers-project in Schagen. Ook nog begeleider/trainer en screener geweest van pleeggezinnen in de kop van Noord-Holland en nog een aantal jaar bij de Toegang van jeugdhulp Parlan aan de slag geweest. In 2018 ben ik gaan werken voor GGD Hollands Noorden als Coördinator van Home-Start in de gemeente Schagen en Hollands Kroon. Home-Start is een wereldwijd ondersteuningsprogramma waarbij vrijwilligers gezinnen met alledaagse en lichte opvoedvragen een dagdeel per week, gemiddeld een jaar lang ondersteuning bieden. 

Waar ben je geboren?

Ik ben geboren en getogen in Breezand, maar woon alweer 21 jaar in het centrum van Schagen.

Wat heb je met deze gemeente?

Ik hou van deze gemeente! Ik woon en werk er en voel me hier veilig en vertrouwd. Als ik mijn achterdeur uitstap en zo de stad in kan lopen geeft mij dat een blij gevoel. Ik vind het een super gezellige gemeente, omdat er altijd wel iets te beleven is. Anderzijds kan ik in deze gemeente ook juist de rust van de natuur opzoeken 

Wat is de mooiste plek binnen de gemeente Schagen?

Regelmatig sport ik bij het strandje van de Wiel, elk seizoen heeft daar zijn charmes. Het uitzicht vanaf het strandje is net een stilleven. Zeker nu er ook nog een molen is toegevoegd. Ook vindt ik het rondje via het Meerslootpad en de Bonkelaarsdijk naar Haringhuizen mooi.

Welke herinnering aan Schagen is je dierbaar?

Toen ik nog bij mijn ouders in Breezand woonde gingen we altijd met een grote groep jongeren uit in Schagen. ‘De Lantaern-bus’ haalde ons op en bracht ons naar de Lantaern. Soms gingen wij ook met de trein en dan pakten we de laatste terug naar Anna Paulowna. Mooie tijden waren dat en zo anders als het uitgaansleven nu in Schagen.

Wat is het beste advies dat je zelf ooit kreeg?

Ik ben heel blij dat ik vijf jaar geleden werd gewezen op de vacature voor Coördinator Home-Start. Ik heb daarom nu de leukste en meest veelzijdige baan ooit. Ik krijg nog zeer regelmatig kippenvel van wat de vrijwilligers in de gezinnen teweegbrengen.

Wat zouden mensen echt van je moeten weten?

Dat ik net een zwaar traject van behandelingen tegen triple negatieve borstkanker achter de rug heb en dat ik daarom iedereen op het hart zou willen drukken regelmatig je borsten te controleren. Eén op de zeven vrouwen krijgt ooit te maken met borstkanker. Gelukkig is er veel mogelijk als je er tijdig bij bent.

Wat vind jij het beste restaurant/café in de gemeente Schagen?

Het beste café in Schagen is mijn stamcafé Piet Pann. Ik kom hier al jaren en heb er menig feestje gevierd. De ongedwongen sfeer maakt dat ik er vaak op het terras zit of er met mijn gezin of vrienden gezellig een daghap eet. Extra leuk dat mijn dochter er nu een bijbaantje heeft in de bediening. Een andere favoriete plek is lunchroom en kadowinkel Peper en Goud van mijn vrienden Barry en Sanne. Leuk met mooi weer of voor een lekker afhaalmenu. Sinds kort staat Globe in Warmenhuizen ook op mijn lijstje.

Hoe besteed je jouw vrije tijd het liefst?

Met de mensen die mij lief zijn en met dingen die me gezond en fit houden. Ik doe aan bootcamp, fit-yoga, hardlopen, wandelen en spinning. Ik hou van leuke dingen doen met vrienden; theater, eten, weekendjes weg. Mijn vriend is een foiler/surfer en mijn dochter is een windsurfer. We zijn dan ook regelmatig te vinden op het strand van Petten of bij het Amstelmeer. We hebben een Volkswagen bus die omgebouwd is als camper en houden er van om langs de kust van bijvoorbeeld Baskenland te trekken.

Wie zie jij graag als je opvolger in deze rubriek?

Ik ben nieuwsgierig naar de antwoorden op deze tien vragen van Denise Wijnker. Ik werk regelmatig met haar samen in het preventieve jeugdzorgveld.