Natuurfeest bij de Putten en het Groene Strand in Camperduin

Nieuws
Banner Natuurfeest bij de Putten en het Groene Strand in Camperduin
Banner Natuurfeest bij de Putten en het Groene Strand in Camperduin (Foto: Kayleigh Ranzijn)

CAMPERDUIN - Fête de la Nature en IVN Natuurgidsenopleiding slaan 3 september de handen ineen voor een reeks activiteiten in de schitterende omgeving van de Putten en het Groene Strand bij Camperduin. Deze locatie herbergt onschatbare natuurlijke waarde en is het decor voor een inspirerend evenement.

Het programma biedt voor ieder wat wils. Allereerst organiseren deskundige gidsen informatieve wandelingen. Om 12 uur en om 14 uur krijgen deelnemers de kans om meer te leren over de kenmerkende vogels in dit gebied, zoals de Sterns en Bontbekplevieren. Aanmelding voor deze wandelingen is mogelijk via yaykaydesign@gmail.com. Het evenement biedt ook een uniek moment om in te duiken in de cultuurhistorie van de regio en de strijd tegen het water op een bijzondere manier te ontdekken. Verder staan er inspirerende gesprekken op het programma. De lokale inwoner Daan Strang, bekend van de Beach Cleanup tour en ploggen (afval opruimen), zal met deelnemers in gesprek gaan en samen wandelen. Ook aan de jongste deelnemers is gedacht. Voor kinderen is er een speciale activiteit waarbij ze zoekkaarten kunnen inkleuren en het verzamelde plastic kunnen omtoveren tot kunstwerken. Uiteraard wordt er ook gezorgd voor een kleine versnapering. De organisatoren benadrukken dat iedereen, van elke leeftijd, welkom is bij het evenement, zelfs honden mogen meekomen. Het is belangrijk om te realiseren dat sommige activiteiten wandelingen inhouden. Hierdoor is enige mobiliteit vereist. De organisatoren adviseren: slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding! Het dragen van wandelschoenen wordt sterk aangeraden. De deelnemers worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan dit gezellige evenement. De start is om 11 uur, op de parkeerplaats van Strandslag H17 bij de Putten.

Voor meer informatie over het evenement, kunt u terecht op: https://fetedelanature.nl/activiteit/natuurfeest-bij-de-putten-en-het-groene-strand-in-camperduin/

Poster Natuurfeest bij de Putten en het Groene Strand in Camperduin