2.600 euro ingezameld voor het Hersentumorfonds

Nieuws
De taartenkraam heeft alle taarten verkocht.
De taartenkraam heeft alle taarten verkocht. (Foto: aangeleverd)

SINT PANCRAS - Carolien Visser-Groot stond op 9 september op de Nazomermarkt in Sint Pancras. Het was voor haar een speciale dag, allemaal dankzij een bijzondere taartenkraam die een eerbetoon vormde aan de overleden Suzanne Keizer. Haar doel was om zoveel mogelijk in te zamelen voor het Hersentumorfonds.

Een van de hoogtepunten van de dag was het bezoek van de burgemeester. Zijn interesse in het verhaal achter de kraam en zijn gebaar van het kopen van een taart raakte Carolien: “De burgemeester kwam samen met de marktmeester en de nazomer voorzitter langs de kraam. Hij vroeg waarom ik daar stond. Gemeende interesse. Ondertussen had ik te doen met de beste man, hij had een pak aan en het zweet liep over zijn hoofd. Zijn zoon bleek jarig die dag, hij nam een prachtige peren/choco taart mee. Mooi dat hij zijn dorp op deze manier een warm hart toe draagt.

Een ander onvergetelijk moment was het feit dat de kraam volledig was leeggekocht. Meer dan 60 taarten, allemaal geschonken door vrijgevige buren, vrienden en dorpsgenoten. De mensen bij de kraam kwamen met een lach en een traan, want ook daar was ruimte voor,” merkt Carolien op. ‘’ Deze bijzondere dag resulteerde in een opbrengst van 2600 euro voor het Hersentumorfonds.’’

Heel Sint Pancras bakt

De gemeenschap van Sint Pancras toonde hun steun door een overvloed aan zelfgemaakte taarten te doneren, variërend van appeltaart tot marsepeintaart. “De vrijdag voor de markt dacht ik bij mezelf, heel Sint Pancras is voor onze kraam aan het bakken vandaag! Geweldig om te bedenken dat zoveel mensen bereid waren om iets te doen,” zei Carolien met waardering.

Volgend jaar weer

Voor degenen die betrokken willen raken of willen doneren aan het Hersentumorfonds, staat Carolien klaar om contact te maken via cegroot@hotmail.com. Iedereen die volgend jaar wil bakken of op andere manieren wil bijdragen, wordt van harte uitgenodigd om contact op te nemen.

Carolien sluit af met een dankbetuiging: “Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor de inzet. Dikke knuffel aan iedereen. Het was een dag om nooit te vergeten’’.

OESHA VAN DIJK