Groen in de gemeente Schagen

Nieuws
Groen in de gemeente.
Groen in de gemeente. (Foto: Anne Smit)

SCHAGEN - Met enige regelmaat wordt in het schuurkerkje van Krabbendam lezingen en optredens georganiseerd. Vrijdag 6 oktober komen drie deskundigen spreken over het Groen in de gemeente Schagen, de lezing wordt een drieluik over bijzondere rotondes, zeldzame planten en de grond onder je voeten. Ruud Vermeer is al veertig jaar een toonaangevende hovenier die met zijn kennis en creativiteit bijzondere tuinen en projecten realiseert.

Eén van die projecten is de rotonde aan de Kanaalweg te Warmenhuizen. In 2019 is deze rotonde uitgeroepen tot de mooiste van Nederland! Ruud laat in een fotoserie de kleurenpracht van deze rotonde zien en zal iets van zijn geheimen over kleurgebruik en plantencombinaties verklappen. Hans Sint leerde de deelnemers tijdens de excursie naar ’t Hooghe Bosch met een bijzondere speurtocht en op speelse wijze naar de bomen en het bos kijken. Niet verwonderlijk dat Hans een carrière in het onderwijs heeft gehad. Op deze avond gaat Hans in op het belang van een gezond bodemleven. Wat is een gezond bodemleven eigenlijk? Waar is het belangrijk voor? Hoe kun je dat in je eigen tuin bereiken? Dat zijn de vragen waarlangs zijn betoog is opgebouwd. Het is zo praktisch dat je de volgende dag gelijk aan de gang kunt op je eigen lapje grond.

Deelnemen

Ted Smit is beplantingsplanner van de gemeente Schagen. Waar je opkijkt van een mooi bloemperk ergens in onze gemeente, weet je nu dat de hand van Ted aan het werk is geweest. Naast professioneel plantendeskundige is Ted ook vooral liefhebber van planten. Op zijn insta post Ted bijzondere verhalen met een persoonlijke noot over planten. Vanavond neemt hij ons mee naar plaatsen in de gemeente waar bijzondere planten groeien en gaan we met Ted naar de andere plaatsen in onze omgeving voor bremrapen en wilde orchideeën. Vrijdag 6 oktober, aanvang 19.30 uur bij het schuurkerkje van Krabbendam / ‘t Trefpunt. Entree bedraagt 5,- euro. Meer informatie op www.krabbendammererfgoed.nl.